Τεχνολογία

Γιορτή των Πουλιών στη Ν. Λάμψακο Χαλκίδας

Aπό τον Σύλλογο για την Προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΣΙΔΕΡΙΤΗ.

Το Σάββατο 08-10 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία σε συνεργασία με τον σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ στην Αλυκή Κοπανά (Ν. Λάμψακος Χαλκίδας) στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών.

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία επί τρεις περίπου δεκαετίες μελετά συστηματικά την ορνιθοπανίδα στην εγκαταλελειμμένη Αλυκή Κοπανά (Νέα Λάμψακος) που περιλαμβάνεται στις μόλις 14 οργανωμένες αλυκές του ελληνικού κράτους οι οποίες λειτούργησαν έως τα τέλη του 20 ου αιώνα. Πολλοί από τους χρήστες του χώρου φαίνεται σήμερα να αγνοούν τελείως την ιδιαίτερη αξία αυτού του μνημείου ιστορίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος. Ο σύλλογος ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ καταβάλλει προσπάθειες για την ανάδειξη της Αλυκής Κοπανά τα τελευταία έτη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

– Παρατήρηση πουλιών

– Μικρή ενημερωτική έκθεση και με τη βοήθεια εθελοντών επιστημόνων, το ευρύ κοινό θα ενημερωθεί για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα αυτού του ξεχωριστού χώρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών που διοργανώνονται σε σημαντικές περιοχές για τα πουλιά σε όλη την Ελλάδα, υπό τον συντονισμό της Ελληνικής ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης. Μιας και η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά το ευρύτερο κοινό: ξεκινώντας από την αγάπη για τα πουλιά μπορούμε να αναδείξουμε την αξία των τοπικών βιοτόπων που τα ίδια έχουν τόσο ανάγκη.

Η έκθεση θα γίνει στον εξωτερικό χώρο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου της Αλυκής Κοπανά όπου σήμερα είναι ελεύθερη η πρόσβαση του κοινού.

Η έκθεση αποτελείται από έξι (6) ενημερωτικά αποσπώμενα banner (εκθεματικές επιφάνειες)

Τα θέματα των banner είναι τα ακόλουθα:

• ΑΛΑΤΙ: Ο λευκός θησαυρός

• Οι ελληνικές αλυκές

• Οι αλυκές ως εργαστήριο χημείας

• Οι αλυκές ως βιότοπος

• Τα πουλιά των αλυκών

• Η Αλυκή Κοπανά (Νέα Λάμψακος, Χαλκίδα).

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά , ενηλίκους κάθε ηλικίας, συλλόγους, ομάδες πολιτών.

Θα συμμετέχουν ο σύλλογοι ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Αγ. Νικολάου, ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ Ν. Λαμψάκου κ.α.

Χρονική διάρκεια : 12: 00- 19:00.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν αθλητικό ντύσιμο και να φέρουν μαζί τους: κιάλια, φωτογραφικές μηχανές (θα διατίθεται τηλεσκόπιο).

Τηλ. επικοινωνίας: 6974351684

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button