Πολιτική

Μητσοτάκης: «Έδειξε» Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία – «Αχρείαστη η έλευση Ράμα» – «Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου στον Ερντογάν»

Για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αν θα την προτείνει για νέα θητεία, τη νέα τουρκική πρόκληση με τη Μονή της Χώρας να γίνεται τζαμί και αν αυτή η κίνηση πρέπει να οδηγήσει σε αναβολή της επίσκεψής του στην Άγκυρα, για το ταξίδι του Έντι Ράμα στην Αθήνα αλλά και για κοινωνικά θέματα όπως την δημιουργία panic button για εφήβους, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξη στο protothema.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απαντώντας σε όσα ακούγονται για παρασκηνιακές επαφές με αφορμή την επερχόμενη λήξη της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου άφησε ορθάνοιχτη την στήριξη για δεύτερη θητεία της, λέγοντας: «Εχω καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασκεί καλά τα καθήκοντά της. Μένω σε αυτό. Νομίζω ότι μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από αυτά που είπα».

Εξέφρασε επίσης την εντονότατη δυσαρέσκειά του για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί αλλά παράλληλα τάχθηκε υπέρ των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία απαντώντας έτσι σε όσους καλούν να αναβάλλει την επερχόμενη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι. Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου, είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση». Και πρόσθεσε: «Δεν λείπουν τα τζαμιά στην Πόλη. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιμετωπίζεται η πολιτιστική κληρονομιά. Η Πόλη ήταν πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια. Εμείς προστατεύουμε τα μνημεία, δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο».

Όσον αφορά το ταξίδι του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα, προκειμένου να μιλήσει σε ομογενείς του είπε ότι: «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

Για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη τόνισε: «Το ζήτημα δεν είναι διμερές, είναι ευρωπαϊκό, σε πείσμα όσων ισχυρίζονται ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο αφορά μόνο την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Αφορά το κράτος δικαίου και τον τρόπο με τον οποίο η Αλβανία αντιμετωπίζει τις μειονότητες, αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αλβανική Δικαιοσύνη. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα εξακολουθεί να θέτει τα ζητήματα αυτά. Και θέλω να σας θυμίσω ότι στο ψηφοδέλτιό μας δεν έχουμε έναν, έχουμε δύο εκπροσώπους από την ελληνική μειονότητα και ειδικά με σημείο αναφοράς τη Χειμάρρα. Όπως να πω και κάτι ακόμα: έχουμε και εκπρόσωπο της μουσουλμανικής μειονότητας στα ψηφοδέλτιά μας».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει S-300 ή Πάτριοτ στην Ουκρανία. «Στηρίζουμε την Ουκρανία και διαθέτουμε πλεονασματικό αμυντικό υλικό. Ούτε Πάτριοτ, ούτε S- 300», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και αν ο ίδιος θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία και απάντησε: «Καλά να είμαστε, το 2027 η Νέα Δημοκρατία, προφανώς, θα θέλει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία. Είμαστε κόμμα εξουσίας και προσερχόμαστε στις εκλογές για να κερδίσουμε. Αλλά για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τι θα γίνει το ‘27 έχουμε τρία χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς».

Ο ίδιος δηλώνει ότι όσο αισθάνεται δημιουργικός, όσο αισθάνεται ότι έχει ενέργεια να προσφέρει, η αποχώρηση από την πολιτική δεν είναι κάτι που περνά από το μυαλό του.

To άρθρο Μητσοτάκης: «Έδειξε» Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία – «Αχρείαστη η έλευση Ράμα» – «Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου στον Ερντογάν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button