Αθλητικά

Σεβίλλη, η «Βασίλισσα» του Europa League! Νίκησε στα πέναλτι τη Ρόμα και σήκωσε το 7ο τρόπαιο

Μετά από ένα εξαντλητικό τελικό κόντρα στη Ρόμα, η Σεβίλλη κατάφερε να στείλει το παιχνίδι στη παράταση (1-1) και να σηκώσει εν τέλει το Europa League στα πέναλτι (4-1) κάνοντας το επτά στα επτά σε Ευρωπαϊκούς τελικούς.

Το… σήκωσε και αυτό! Η Σεβίλλη «λύγισε» τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 (1-1 κδ και παράταση) και κατέκτησε το 7ο Europa League της ιστορίας της. Έτσι, υποχρέωσε τον Πορτογάλο τεχνικό στην πρώτη του ήττα σε ευρωπαϊκό τελικό.

Αν και η Σεβίλλη ξεκίνησε πιο επιθετικά από τη Ρόμα, η πρώτη ευκαιρία στον τελικό του Europa League ήρθε από την ομάδα του Μουρίνιο. Στο 12’ Σπινατσόλα έκανε ένα σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή των Ισπανών, αλλά ο Μπόνο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η Ρόμα είχε πιο πειστική εικόνα και στο 35’ κατάφερε να φτάσει στο 1-0. Ο Μαντσίνι βρήκε με ωραία κάθετη τον αμαρκάριστο Ντιμπάλα, με τον Αργεντινό να νικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να ανοίγει το σκορ στον τελικό

.

Η Ρόμα άφησε την κατοχή της μπάλας στην Σεβίλλη, αλλά οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να την κυκλοφορήσουν σωστά, με τους «τζιαλορόσι» να έχουν κλείσει τους χώρους και να μην βλέπουν την εστία τους να απειλείται.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πρώτη φάση της Σεβίλλης στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 44’ό, με την κεφαλιά του Φερνάντο να περνά άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ράκιτιτς σημάδεψε το δοκάρι του Ρούι Πατρίσιο, στην κορυφαία της στιγμή στο 45λεπτο.

Η Σεβίλλη με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε δυο αλλαγές, με τον Σούσο και τον Λαμέλα να μπαίνουν στο γήπεδο στις θέσεις των Όλιβερ Τόρες και Μπράιαν Χιλ, κάτι που της έδωσε ώθηση.

Άμεσα, οι Ισπανοί κατάφεραν να φτάσουν στο 1-1. Στο 55’ ο Νάβας έβγαλε μια σέντρα, με τον Μαντσίνι να μπερδεύεται και να αντί να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το παιχνίδι κράτησε έναν καλό ρυθμό στη συνέχεια, αλλά οι δυο ομάδες πρόσεξαν αρκετά τα νώτα τους. Η Ρόμα όμως έχασε στο 67’ τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-1, ωστόσο ο Μπόνο αντέδρασε σωστά, σε κεφαλιά του Σμόλινγκ.

Στο 76’ η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Οκάμπος από τον Ιμπάνιες, ωστόσο ο διαιτητής Τέιλορ μετά από τσεκ στο VAR διαπίστωσε πως ο αμυντικός της Ρόμα είχε βρει τη μπάλα πρώτα, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω την απόφαση του και να ακυρώσει το πέναλτι.

Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα χάθηκε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων από την Σεβίλλη. Ο Σούσο εξαπέλυσε ένα σουτ… δυναμίτη, ο Πατρίσιο έδιωκε, ωστόσο ο Φερνάντο ο οποίος πήρε το ριμπαόυντ, δεν είχε καθαρό μυαλό να δώσει πάσα στον Σούσο που ήταν αμαρκάριστος, επέλεξε να κάνει ένα αδύναμο πλασέ, που εξουδετέρωσε με ευκολία πορτιέρε των Ιταλών. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο, με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να έχουν εμφανές σημάδια κόπωσης. 

Kάτι παρόμοιο έγινε και στο δεύτερο μέρος, με τις διακοπές να είναι περισσότερες από το «καθαρό» παιχνίδι και τα λάθη ελέω κούρασης να έχουν παίξει μεγάλο ρόλο. Μάλιστα στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα, ο Σμόλινγκ έχασε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ που θα έδινε το τρόπαιο στην ομάδα του, ωστόσο το δοκάρι του στέρησε την χαρά.

Με αυτό τον τρόπο ο τελικός οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

 

To άρθρο Σεβίλλη, η «Βασίλισσα» του Europa League! Νίκησε στα πέναλτι τη Ρόμα και σήκωσε το 7ο τρόπαιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button