Αθλητισμός

Γεωργία κατά Τουρκίας: «Προκλητικός ο Αταμάν, λέει ψέματα ο Ονάν»

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία τοποθετήθηκε για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Τουρκία για το Eurobasket 2022.

Οι Γεωργιανοί πήραν θέση στις καταγγελίες των Τούρκων για επίθεση και σωματική βία από παίκτες (Σενγκέλια, Μπιτάντζε και Σανάντζε) και άνδρες ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας προκλητικό τον Εργκίν Αταμάν και ψεύτη τον Ομέρ Ονάν.

Η ανακοίνωση της Γεωργίας αναφέρει:

«Η ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας εκφράζει την οργή της για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της εθνικής Τουρκίας. Όσα έκανε είχαν στόχο να οξύνουν τα πνεύματα και προχώρησε σε άσεμνες χειρονομίες κατά των διαιτητών και των φιλάθλων. Πρόκειται για μια ανήθικη συμπεριφορά, που έχει δείξει και κατά το παρελθόν.

Οι ύβρεις του είχαν επίδραση στους παίκτες του και είχαν ως συνέπεια να επιτεθεί ο Φουρκάν Κορκμάζ στους παίκτες μας, κάτι που συνοδεύτηκε με απειλές. Επίσης λάβαμε πολλά απειλητικά μηνύματα ακόμη και για τις ζωές μας από Τούρκους οπαδούς. Πολλοί παίκτες μας δέχτηκαν τέτοια μηνύματα. Η ομοσπονδία μας απαιτεί από τη FIBA να αναλάβει δράση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και να απαντήσει στην εκούσια προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου προπονητή.

Παράλληλα, η συκοφαντική δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, για επίθεση σε παίκτη της Τουρκίας από την αστυνομία και από δικούς μας παίκτες, ξεπερνά τα όρια. Η ομοσπονδία μας θα κάνει κάθε προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι ψευδής η δήλωσή του και ελπίζουμε ο ίδιος να μην εκφράζει τη φιλική ομοσπονδία της Τουρκίας στο σύνολό της, αλλά πως πρόκειται για προσωπική του άποψη, η οποία δεν στηρίζεται σε στοιχεία. Γι’ αυτό ζητούμε να γίνει έρευνα για να έρθει η αλήθεια στο φως.

Ως ομοσπονδία μπάσκετ της Γεωργίας παίρνουμε απόσταση από κάθε μορφή βίας. Η θέση μας είναι πως ό,τι πιθανό συμβαίνει μεταξύ των παικτών μέσα στο γήπεδο, δεν θα πρέπει να πηγαίνει πέρα από τα όρια του αγωνιστικού χώρου».

To άρθρο Γεωργία κατά Τουρκίας: «Προκλητικός ο Αταμάν, λέει ψέματα ο Ονάν» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button