Ομορφιά

Η Jennifer Lawrence υπογράφει ντοκιμαντέρ για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν

Μέλος της παραγωγής για το «Bread and Roses» είναι η Jennifer Lawrence και η ίδια δηλώνει περήφανη για αυτό.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που ακολουθεί την ιστορία τριών Αφγανών γυναικών μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία το 2021. Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο γρήγορα βλέποντας αυτές τις γυναίκες να αντιστέκονται στους Ταλιμπάν. Δεν βλέπετε αυτή την πλευρά της ιστορίας… στις ειδήσεις κάθε μέρα, αυτό είναι ένα σημαντικό μέρος της ταινίας μας και των ιστοριών αυτών των γυναικών» δήλωσε η Jennifer Lawrence στο BBC.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από την «Excellent Cadaver», μια εταιρεία παραγωγής που ιδρύθηκε από τη Jennifer Lawrence και τη φίλη της και παραγωγό Justine Ciarrocchi.

«Οι συνέπειες για τις γυναίκες ήταν τρομερές. Η πρώτη κίνηση της Jennifer Lawrence ήταν να βρει έναν Αφγανό σκηνοθέτη και να του δώσει το βήμα» δήλωσε η Justine Ciarrocchi με τη σειρά της, στο The Hollywood Reporter.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβε η βραβευμένη Αφγανή Sahra Mani, η οποία καταγράφει πώς άλλαξε η ζωή των γυναικών μέσα σε μια νύχτα μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

«Αυτή η ταινία στέλνει ένα μήνυμα. Παρακαλώ γίνετε η φωνή αυτών των γυναικών που δεν μπορούν να ακουστούν λόγω του καθεστώτος» δήλωσε η Sahra Mani στην πρεμιέρα, ενώ σε συνέντευξή της στον ιστότοπο του φεστιβάλ είπε ότι τα γυρίσματα ήταν δύσκολα και η ασφάλεια των συμμετεχόντων αποτελούσε την ύψιστη προτεραιότητα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button