Αθλητισμός

Βροχή καταγγελιών για επικίνδυνα δέντρα στο Ηράκλειο (εικόνες, βίντεο) – ΗράκλειοΔεν έχουν τέλος οι καταγγελίες κατοίκων για τεράστια και άκρως επικίνδυνα δέντρα που βρίσκονται διάσπαρτα στο Δήμο Ηρακλείου και που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών

Με πρόσφατες τις μνήμες από τον τραγικό και άδικο χαμό του 51χρονου, Παναγιώτη Μητρέλου που καταπλακώθηκε από το φονικό πεύκο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας του Ηρακλείου, κάτοικοι του δήμου καταγγέλλουν καθημερινά μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώνονται σε γειτονιές, λόγω των μεγάλων δέντρων που είτε επειδή έχουν γεράσει, είτε επειδή δεν συντηρούνται, αποτελούν παγίδες για μικρούς και μεγάλες.

Δύο τέτοιες περιπτώσεις που όπως λένε οι κάτοικοι γνωρίζει εδώ και μήνες η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, όπως επίσης έχουν ενημερωθεί και πολιτικοί προϊστάμενοι, βρίσκονται μια ανάσα από το 1ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού που υποδέχτηκε για τη νέα σχολική χρονιά τους μαθητές του, σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για δύο δέντρα με ελάχιστα μέτρα απόσταση μεταξύ τους, στη Νέα Αλικαρνασό και μάλιστα μια ανάσα από το 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου ένας τεράστιος φίκος έχει στην κυριολεξία σηκώσει το πεζοδρόμιο στον αέρα και, σε απόσταση αναπνοής μια μουριά με σάπιο κορμό που με τον πρώτο αέρα θα καταρρεύσει.

«Εδώ και μήνες έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες» σημειώνουν έντρομοι οι κάτοικοι που φοβούνται ότι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, κινδυνεύουν άμεσα όχι μόνο οι περιουσίες τους, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Το σημείο όπου βρίσκεται ο τεράστιος φίκος είναι η οδός Ζεφυρίας που ενώνει το πρώτο δημοτικό σχολείο Αλικαρνασού με τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της περιοχής, του οποίου οι κάτοικοι εξοργισμένοι αναρωτιούνται αν οι αρμόδιοι περιμένουν να υπάρξει και άλλο δυστύχημα για να ενδιαφερθούν, αφού μέχρι και σήμερα για τις περιουσίες τους δεν έχει δείξει ενδιαφέρον, καθώς οι ρίζες του φίκου έχουν καταστρέψει εγκαταστάσεις υδροδότησης και αποχέτευσης.

Τα κλαδιά του τεράστιου φίκου βρίσκονται στην κυριολεξία στα κεφάλια των περαστικών, πριν από λίγες ημέρες φορτηγό έσπασε ένα κλαδί και αν οι κάτοικοι δεν το είχαν από μόνοι τους όπως λένε κόψει, σίγουρα κάποιος οδηγός ή περαστικό θα είχε τραυματιστεί. Οι ρίζες του έχουν ανασηκώσει ολόκληρο το πεζοδρόμιο, ενώ στον γερμένο του κορμό, προς την πλευρά του δρόμου, τα σημάδια της ασφυκτικής κατάστασης που και το ίδιο το δέντρο αντιμετωπίζει, αποτυπώνονται στα εξογκώματα που έχει αρχίσει να βγάζει. Μια κατάσταση που ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους τους τελευταίους μήνες, για την οποία όμως αν και έχει υπάρξει όπως λένε ενημέρωση, δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. 

Μια ανάσα από τον φίκο του οποίου οι ρίζες έχουν μετατρέψει το πεζοδρόμιο σε ανώμαλο δρόμο, βρίσκεται ένα ακόμη δέντρο, μια μουριά πολλών ετών που είναι έτοιμη να πέσει, καθώς ο κορμός της έχει σαπίσει. «Νιώθουμε απροστάτευτοι και εμείς και τα παιδιά μας που παίζουν σε αυτό το σημείο», εξηγούν οι κάτοικοι της περιοχής, και προσθέτουν πως αν άμεσα δεν εκριζωθούν τα δύο δέντρα, με τους πρώτους ανέμους του φθινοπώρου η κατάσταση θα είναι άκρως επικίνδυνη και πάντως δικαιολογίες ότι δεν γνώριζαν οι αρμόδιοι και οι υπηρεσίες, δεν θα υπάρχουν.


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button