Διεθνή Επικαιρότητα

Βρετανός πληροφοριοδότης: Χιλιάδες σύμμαχοι εγκαταλείφθηκαν στο Αφγανιστάν – Προτεραιότητα σε ζώα

Στο έλεος των Ταλιμπάν άφησε η Βρετανία πολλούς από τους συμμάχους της στο Αφγανιστάν, τους οποίος εγκατέλειψε στη χώρα μετά την εκκένωση της αφγανικής πρωτεύουσας από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς συμμάχους, όπως ισχυρίστηκε σήμερα, Τρίτη, πληροφοριοδότης. Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, με εντολή Τζόνσον δόθηκε προτεραιότητα στη διάσωση ζώων καταφυγίου φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Ο Ραφαήλ Μάρσαλ, πρώην υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, τόνισε ότι χιλιάδες εκκλήσεις για βοήθεια που είχαν σταλεί μέσω email μεταξύ 21 και 25 Αυγούστου δεν είχαν διαβαστεί. Ο Μάρσαλ υπολόγισε ότι μόνο το 5% των Αφγανών υπηκόων που υπέβαλαν αίτηση διαφυγής στο πλαίσιο ενός προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε βοήθεια. Μάλιστα, όπως είπε, κάποια στιγμή, ήταν το μόνο άτομο που παρακολουθούσε τα εισερχόμενα μηνύματα.

«Συνήθως υπήρχαν πάνω από 5.000 αδιάβαστα email στα εισερχόμενα ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις αρχές Αυγούστου», έγραψε στην Επιτροπή Επιλογής Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία ερευνά τη χαοτική αποχώρηση της Βρετανίας από το Αφγανιστάν. «Αυτά τα email ήταν επείγοντα και εξέφραζαν απόγνωση. Πολλοί ζητούσαν να σωθούν τα παιδιά τους».

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button