Τεχνολογία

Πόσο μας βοηθάει το περπάτημα ώστε να χάσουμε κιλά

Σε τι βαθμό συμβάλλει στο να χάσουμε τα κιλά που ίσως πήραμε στις καλοκαιρινές μας διακοπές;

Στην προσπάθειά μας να χάσουμε κάποια περιττά κιλά, κάποιοι το… ρίξαμε στο περπάτημα, χωρίς βέβαια αυτό να μπορεί να κάνει από μόνο του «θαύματα». Βέβαια, ως γνωστόν, μας κάνει καλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πιο ασφαλή μορφή άσκησης και μπορεί να γίνει από άτομα κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση.

Περπάτημα και αδυνάτισμα – Τα υπέρ και τα κατά

Απ’ τη μια, το περπάτημα είναι μια εύκολη δραστηριότητα που δεν απαιτεί ιδιαίτερη επιδεξιότητα και δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα. Επιπλέον:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σχετικά έντονο βάδισμα εξασφαλίζει τη σταθερή απώλεια θερμίδων.
Eάν η διαδρομή περιλαμβάνει ανηφόρες, τότε η καύση των θερμίδων αυξάνεται.
Είναι ιδανικό για τα άτομα που είναι υπέρβαρα και χρειάζεται να χάσουν τα πρώτα κιλά καθώς και για το καρδιοαναπνευστικό σύστημα.
Tο μόνο αρνητικό σημείο όσον αφορά το αδυνάτισμα είναι ο σχετικά αργός ρυθμός καύσεων εξαιτίας της χαμηλής έντασης. Αυτό αντισταθμίζεται βέβαια εάν την αυξήσετε ή αυξήσετε το συνολικό χρόνο άσκησής σας.
Με άριστα το 10 λοιπόν, στη δίαιτα θα βάζαμε στο περπάτημα 8 ενώ ως προς την υγεία, άριστα 10!

Και τι άλλο να κάνω για πιο πολλές καύσεις;
Δοκιμάστε και το αερόμπικ. Aν θέλετε να αδυνατίσετε χρειάζεστε μέτρια ένταση και μεγάλη διάρκεια (πάνω από 25 λεπτά) για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Kαλό θα ήταν βέβαια να αποφεύγετε τις υψηλές εντάσεις και τα high impact προγράμματα, όπου οι αναπηδήσεις είναι πολλές και οι πιθανότητες για τραυματισμούς και κακώσεις στα γόνατα αυξάνονται.

Άλλη μια πολύ καλή ιδέα είναι να συνεχίσετε το κολύμπι που είναι η πλέον ιδανική άσκηση, ιδιαίτερα για όσους έχουν μεγάλο σωματικό βάρος ή/και προβλήματα με τη σπονδυλική τους στήλη.

Πηγή: govastiletto.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button