Αθλητικά

Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκης για την πρόκριση στον τελικό της Ευρωλίγκας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 22:39

Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -12 του ημιχρόνου του ημιτελικού με τη Μονακό στο φάιναλ φορ της Εuroleague στο Κάουνας, όταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να παίζουν άμυνα. Μια άμυνα που οδήγησε στο ρεκόρ 27-2 στην 3η περίοδο, ρεκόρ στην Ιστορία της Euroleague. Οι Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Λαρεντζάκης ήταν ευτυχισμένοι λίγη ώρα μετά την πρόκριση και ευχήθηκαν να κατακτήσουν το τρόπαιο την ερχόμενη Κυριακή (21/5), στον τελικό.

Ο Σάσα Βεζένκοφ είπε: «Είμαι χαρούμενος. Όλα πήγαν λάθος στο πρώτο μέρος. Ο Ουόκαπ και ο Κάνααν μας βοήθησαν πολύ. Ήταν μία κατάθεση ψυχής στο τρίτο δεκάλεπτο. Έπρεπε να αντιδράσουμε και για εμάς και για τον κόσμος μας. Κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά. Με όποιον και να παίξουμε θα έχουμε ίδιες πιθανότητες».

O Kώστας Παπανικολάου τόνισε από την πλευρά του: «Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην άμυνα, δεχτήκαμε 41π. Στο β’ μέρος δεχτήκαμε 21π. και ανοίξαμε το μομέντουμ. Βρήκαμε καθαρό μυαλό και όλα ήρθαν προς το μέρος μας. Δεν μπορώ να πω ότι αγχώθηκα. Δεν παίζαμε καν κοντά σε αυτό που μπορούσαμε να παίξουμε. Με ανησυχούσε αν θα καταφέρουμε να το βγάλουμε στο παρκέ. Δείξαμε θέληση και κουράγιο. Θα σας δούμε την Κυριακή. Εύχομαι να πάρουμε την κούπα και το εύχομαι για όλα τα παιδιά».

Ο Λαρεντζάκης επισήμανε: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη, αλλά και συγκεντρωμένοι για τον τελικό. Ήταν μια σημαντική νίκη. Ο κόουτς Μπαρτζώκας μας είπε να ηρεμήσουμε, να μην νευρικότητα και μας βγήκε το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε από την άμυνα, και εκεί η Μονακό τα έχασε. Βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση, έβαλε μεγάλα σουτ ο Παπανικολάου. Ήταν ένα καλό σημάδι, ότι γυρίσαμε από το -12. Ελπίζω να βάλω κι άλλο τέτοιο τρελό… σουτ, όπως εκείνο με το ταμπλό».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023, 22:40

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button