Πολιτική

Βασικός στόχος του ΥΠΑΑΤ η προώθηση της εκπαίδευσης – Galaksias.gr


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 00:42

Για τους βασικούς στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι οποίοι είναι η ενίσχυση των νέων, η προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της καινοτομίας και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα, μίλησε ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός κατά την παρουσία του στα εγκαίνια της 1ης Έκθεσης Έρευνας, Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «με βασικά μας «εργαλεία» τη νέα ΚΑΠ – το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΕΠΑλΘ – αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης, που μας παρέχουν συνολικά πόρους συνολικά 22 δισ. ευρώ, προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και δράσεις για την προσαρμογή αγροτικού μας τομέα στα δεδομένα της νέας εποχής».

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «δημιουργούμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την αγροδιατροφή, βελτιώνουμε δραστικά την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής, δίνουμε υπεραξία στα ελληνικά προϊόντα, δημιουργούμε σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, όπως το Artemis plus, για την καλύτερη λειτουργία των ελέγχων και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών» συμπληρώνοντας ότι «επενδύουμε στην ευφυή γεωργία για την αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας».

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Κατά την παρουσία του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ο κ. Λιβανός ξεναγήθηκε στα περίπτερα της Έκθεσης από τον Πρύτανη, Σπ. Κίντζιο και ομάδα καθηγητών.

Article inline ad #3

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ «ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι μόνο ένα από τα παλαιότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, αλλά για το ΥΠΑΑΤ είναι σταθερός, πολύτιμος σύμμαχος, γιατί ανταποκρίνεται με συνέπεια στον ιστορικό του ρόλο για εκπαίδευση και έρευνα σε όλους τους τομείς της γεωργικής δραστηριότητας, στον αγροδιατροφικό τομέα».

Article inline ad #4

Τέλος, εξέφρασε τη στήριξη του υπουργείου σε πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΓΠΑ «που αποπνέουν νέα αντίληψη και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα, που επενδύουν στην εκπαίδευση, την τεχνολογία, την έρευνα και καινοτομία» όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Article inline ad #5

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button