Ομορφιά

Πόσο χρόνο χρειάζεται ο σκύλος για να δεθεί μαζί σας

Όταν κάποιος παίρνει ένα σκύλο το πρώτο πράγμα  που σκέφτεται είναι «πόσο καιρό θα χρειαστεί ο σκύλος μου για να δεθεί μαζί μου;». Είναι κατανοητό ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που αξίζει να γνωρίζουμε την απάντηση.

Δυστυχώς όπως ακριβώς με όλες τις απορίες που προκύπτουν σχετικά με τη φροντίδα των σκύλων δεν υπάρχει απάντηση που να ταιριάζει σε όλους.

Σύνδεση με ένα κουτάβι

Με την προϋπόθεση ότι το νέο κουτάβι σας είναι γενικά μια χαρούμενη μικρή ψυχή και δεν έχει βιώσει κάποια αρνητική εμπειρία από κάποιον άνθρωπο, η σύνδεση μαζί του είναι γενικά μια πολύ γρήγορη διαδικασία.

Τα κουτάβια έχουν ένα περιορισμένο εύρος εμπειριών στον κόσμο και υποθέτοντας ότι όλες οι αλληλεπιδράσεις τους με τους ανθρώπους ήταν θετικές, θα είναι γενικά ανοικτό, φιλικό και θα σας προσεγγίσει εύκολα.

Όταν παίρνετε ένα κουτάβι στο σπίτι σε ηλικία περίπου οκτώ εβδομάδων ή λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, αρχικά, θα είναι λίγο ντροπαλό και αβέβαιο για τη νέα κατάσταση της ζωής του και φυσικά θα αναρωτιέται τι συνέβη με την σκυλο-οικογένειά του!

Ωστόσο, με το σωστό χειρισμό, το νέο κουτάβι σας θα πρέπει να αρχίσει να να δένεται μαζί σας μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Σύνδεση με έναν ενήλικο σκύλο που είχε προηγούμενο κηδεμόνα

Ένας γηραιότερος σκύλος που έχει ήδη δεθεί με άλλους ανθρώπους και είχε μαζί τους μια ρουτίνα θα καταλάβει τα θετικά οφέλη μιας σχέσης με τους νέους κηδεμόνες, αλλά θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να συνηθίσει στην αλλαγή και στη ρουτίνα του νέου σπιτιού.

Οι σκύλοι που είχαν μόνο έναν κηδεμόνα με τον οποίον περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και ήταν αρκετά δεμένοι με αυτόν, μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να δεθούν με τη νέα οικογένεια. Εάν ο προηγούμενος κηδεμόνας του το άφησε ξαφνικά (για παράδειγμα, αν πέθαινε), ο σκύλος θα χάσει πολύ καιρό αναζητώντας τον, κάτι που μπορεί να επιμηκύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Οι ισορροπημένοι ενήλικοι σκύλοι γενικά μπορούν να συνδεθούν με την νέα τους οικογένεια μέσα σε μερικές εβδομάδες ή σε μερικούς μήνες . Όλα εξαρτώνται από τον σκύλο.

Οι σκύλοι που έχουν αλλάξει πολλά σπίτια λόγω φιλοξενίας, συνήθως αργούν να εμπιστευτούν και να δημιουργήσουν δεσμούς με τους νέους ανθρώπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι νέοι κηδεμόνες να αισθάνονται ότι ο σκύλος δεν είναι κατάλληλος για την οικογένεια και μετά από μερικές εβδομάδες να τον επιστρέφουν στο καταφύγιο. Αυτό δημιουργεί έναν συνεχιζόμενο κύκλο εγκατάλειψης και ενίσχυσης της έλλειψης εμπιστοσύνης. Εάν σκέφτεστε να αναλάβετε έναν σκύλο που έχει διασωθεί να ξέρετε τι σας περιμένει.  Να έχετε στον νου σας ότι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να επεξεργαστούν τα προηγούμενα θέματα και να δεσμευτούν μαζί σας. Ωστόσο, μερικοί σκύλοι που διασώθηκαν και είχαν βιώσει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή θα δεθούν μαζί σας το ίδιο γρήγορα με οποιοδήποτε άλλο ενήλικο σκύλο.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button