Πολιτική

Βαθύτατα εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης από την επιστημονική μελέτη για την αυξημένη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 15:47

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστημονικής μελέτης για την αυξημένη θνησιμότητα στη χώρα μας, ειδικά στο πεδίο των ΜΕΘ, λόγω της ανεπάρκειας του συστήματος υγείας και της έλλειψης προετοιμασίας του ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης είναι βαθύτατα εκτεθειμένος», υπογραμμίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του από το περιστύλιο της Βουλής ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

«Έσπευσε πριν από λίγο καιρό να πει δημόσια ανερυθρίαστα ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι επιβαρύνεται δραματικά η κατάσταση των διασωληνωμένων εκτός Εντατικής», είπε, τονίζοντας πως «η επιστημονική έρευνα και οι τεκμηριωμένες δημοσιεύσεις των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει». «Προχθές μάλιστα οι εκπρόσωποι των εντατικολόγων της χώρας κράτησαν πολύ σημαντικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, μιλώντας για αδόκιμη αναφορά», πρόσθεσε.

Ο Α. Ξανθός εξέφρασε την άποψη ότι «αυτό που προκύπτει πλέον είναι ότι έχουμε στη χώρα αποτρέψιμους θανάτους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε έγκαιρα και σωστά η κατάλληλη προετοιμασία των δημόσιων νοσοκομείων, των δημόσιων ΜΕΘ, εάν είχε έγκαιρα επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και είχε αναλάβει μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος από τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό».

«Ο κ. Μητσοτάκης ή πρέπει τώρα να ανασκευάσει και να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη ή θεωρώ ότι οδηγεί στην πλήρη ανυποληψία, όχι μόνο της κυβερνητικής διαχείρισης, αλλά δυστυχώς της πολιτείας και των θεσμών», δήλωσε και κατέληξε:

«Η κοινωνία είναι δύσπιστη, απαιτεί εξηγήσεις, βιώνει μια τραγική πραγματικότητα, είναι σε εξέλιξη μια υγειονομική τραγωδία στη χώρα, υπάρχει τρομερή ανασφάλεια και αβεβαιότητα για την υγεία, για τη δουλειά, για το εισόδημα και την επιβίωση των ανθρώπων, κι αυτό που απαιτούν οι πολίτες είναι διαφάνεια, αξιοπιστία και, βεβαίως, ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας».

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button