Πολιτική

Βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός – «Ανάπτυξη» για λίγους – Galaksias Portal News

Ως ταξικό και αντιλαϊκό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2022 ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής σημείωσε ότι η «ανάπτυξη» είναι αποκλειστικά για το κεφάλαιο και τους λίγους ισχυρούς.

«Και αυτός ο προϋπολογισμός είναι φτιαγμένος από τα ίδια ή παρεμφερή αντιλαϊκά υλικά, που καταρτίστηκαν και οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί όλων των κυβερνήσεων. Είναι ένας προϋπολογισμός βαθιά αντιλαϊκός, ταξικός. Είναι αντιλαϊκός, γιατί ενώ προβλέπεται ότι τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 3,5 δις ευρώ, η μερίδα του λέοντος θα προέλθει από τους έμμεσους φόρους, που αυξάνονται κατά 2 δισεκατομμύρια. Άρα θα βγει κυρίως από τις τσέπες των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου. Ταξικός γιατί το σύνολο των φορολογικών βαρών φορτώνεται στις πλάτες του λαού ενώ για τις μεγάλες επιχειρηματικές ομάδες προβλέπεται συμβολική συμμετοχή 5%», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Το εμβόλιο ήρθε, η πανδημία όμως δεν έφυγε…»

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο γγ του ΚΚΕ ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, σημειώνοντας πως «το εμβόλιο ήρθε, η πανδημία όμως δεν έφυγε. Είναι εδώ πιο φονική και συζητούμε τα αυτονόητα». Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών υποστήριξε «μετά κουνάτε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης. Την κοστολογήσατε μάλιστα στα 100 ευρώ. Αλήθεια τη δικιά σας ατομική και συλλογική πόσο την κοστολογείτε;» και επεκτείνοντας την επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε: «Μην χασκογελάτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά και εσάς αυτό. Έρχεται η ώρα σας μην ανησυχείτε».

Ο κ. Κουτσούμπας επιχείρησε επίσης να αποδομήσει το προοδευτικό προφίλ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας δηκτικά: «Πρόσφατα για να στήσετε νέες παγίδες στο λαό φορέσατε όλοι τη μάσκα της προόδου. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ με τη γνωστή καραμέλα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, η δε ΝΔ διεκδικεί κι αυτή τον τίτλο του προοδευτικού κόμματος, όπως είπε πρόσφατα ο κ. Μητσοτάκης. Έλεος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν κακοποιώντας την έννοια της πραγματικής προόδου».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Δημήτρης Κουτσούμπας για προϋπολογισμό: Βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός – «Ανάπτυξη» για λίγους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button