Αθλητικά

Χαμαλίδης και Καλτέκη ρίχνονται στη «μάχη» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 05:56

Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης στα -68 κιλά και η Φαίδρα Καλτέκη στα -57 κιλά, ανοίγουν σήμερα (29/5) τον… χορό των ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό που θα φιλοξενηθεί στο Μπακού του Αζερπαϊτζάν. Τα στοιχεία των δύο κατηγοριών, όπως παρουσιάζονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό. Αναλυτικά:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ

«Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την πρώτη το 2012, δηλαδή πριν από 11 χρόνια, ως έφηβος. Πάντα ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Παρόλα αυτά είμαι καλά προετοιμασμένος και με την εμπειρία που έχω, πιστεύω πως μπορώ να τα πάω πολύ καλά στη διοργάνωση του Μπακού. Το κυνήγι των βαθμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δεν διαφέρει σε σχέση με τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Άλλωστε κάνουμε ένα μαχητικό άθλημα, ζω γι` αυτές τις καταστάσεις όπου δίνεις έναν αγώνα πολύ σημαντικό με την αδρεναλίνη και την ένταση να είναι στα ύψη», αναφέρει ο Χαμαλίδης και συνεχίζει: «Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει άγχος. Περισσότερο σαν μια ακόμη ευκαιρία βλέπω τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Στόχος είναι να βρεθώ όσο το δυνατόν πιο ψηλά, αφενός γιατί θα με έβαζε πιο βαθιά στο παιχνίδι της πρόκρισης, αφετέρου θα μπορούσα να επιστρέψω στην προολυμπιακή ομάδα»

ΚΛΗΡΩΣΗ

Στην κατηγορία συμμετέχουν 73 αθλητές. Είναι το Νο-11 στο ταμπλό. Στον γύρο των «64» κληρώθηκε με τον Σλοβάκο Φργκόλετς (αγώνας 310) που είναι Νο-54 στο ταμπλό. Πιθανότερος αντίπαλός του στον γύρο των «32» ο Βούλγαρος Ντζορντζεφ (αγώνας 118), Νο-22 στο ταμπλό και Νο-27 στον κόσμο. O τελευταίος, το 2016 ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 του Γκρόζνι, ενώ εφέτος ήταν 5ος στα G1 της Σλοβενίας αλλά και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων. Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό του στα μετάλλια, επικρατέστερος για να προκριθεί είναι ο Ουζμπέκος Ρασίτοφ, χρυσός Ολυμπιονίκης το 2021 στο Τόκιο. 

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2023

Στο Βελγικό όπεν (G2) που έγινε στην πόλη Λόμελ κατετάγη 2ος, ενώ στο Presidents Cup Europe (G2), στην Κωνσταντινούπολη, ήταν 3ος. Επίσης στο Ramus Open (G1) που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια κατετάγη 2ος, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων (G1) της Βουλγαρίας, ήταν 5ος. Με το χρυσό μετάλλιο που πήρε στο Πανελλήνιο ανδρών, έφτασε τις 17 πρωτιές σε εθνικό επίπεδο!

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Βρίσκεται στο Νο-23 της Ολυμπιακής κατάταξης με 139.02 βαθμούς και στην 13η της Παγκόσμιας με 150.11 βαθμούς. 

ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

Το 2019 στο Μάντσεστερ κατετάγη 5ος με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Έχει λάβει μέρος στα Παγκόσμια του 2012 (Σαρμ Ελ-Σέικ), του 2017 (Μούτζου), του 2019 και του 2021 (Γκουανταλαχάρα).

ΦΑΙΔΡΑ ΚΑΛΤΕΚΗ

«Στο βωμό της διάκρισης που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι σίγουρο ότι θα… χυθεί αίμα. Είμαι καλά προετοιμασμένη. Και ψυχολογικά είμαι έτοιμη. Πάω για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να εκμεταλλευτώ όλες τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν«, σημειώνει η Φαίδρα Καλτέκη και συνεχίζει: «Ξέρω ότι είναι το τελευταίο Παγκόσμιο πριν από τους Ολυμπιακούς και λογικό είναι όλοι να επιδιώκουν τη διάκριση δίνοντας το 100%. Από τα φαβορί αλλά και από τις αθλήτριες που βρίσκονται πιο χαμηλά στην κατάταξη. Όλοι έχουν θέση στο όνειρο και δεν υπάρχει αθλητής που πηγαίνει σε τόσο μεγάλη διοργάνωση και στοχεύει σε κάτι λιγότερο από το χρυσό μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα είμαι πάντα πιο μαζεμένη. Προσπαθώ να δω πως είναι η αντίπαλος. Μετά ξεκλειδώνω. Νιώθω πιο άνετη για να κάνω το παιχνίδι που θέλω. Οπότε, στο Μπακού θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στον πρώτο αγώνα. Είναι το σημείο που χρειάζεται προσοχή».

ΚΛΗΡΩΣΗ

Στην κατηγορία συμμετέχουν 50 αθλήτριες. Είναι το Νο-9 του ταμπλό. Πέρασε bye τον γύρο των «64», ενώ στον γύρο των «32» θα αντιμετωπίσει πιθανότατα την Σέρβα Μάριτς (Νο-24 στο ταμπλό), που ήταν 3η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2022 στη Σόφια, όπως και το 2020 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων στο Σεράγεβο. Πιθανότερη αντίπαλός της στον γύρο των «16» η Ιρανή Ασεμανί, η οποία εδώ και μερικά χρόνια αγωνίζεται με το Βέλγιο. Πρόκειται για το Νο-10 στον κόσμο (Νο-14 στην Ολυμπιακή κατάταξη), η οποία μέσα στο 2023 ήταν πρώτη στο G1 Ramus Open, δεύτερη στο G1 Dutch Open, τρίτη στο G2 Bulgaria Open και τρίτη στο G1 Spanish Open. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού το 2022 ήταν 9η. Στα προημιτελικά, εκεί όπου θα κριθεί και η είσοδό της στα μετάλλια, επικρατέστερη για να προκριθεί είναι Κινέζα Λουό, Νο-1 στον κόσμο και κάτοχος του τίτλου από τη διοργάνωση του Μεξικού.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2023

 Ήταν 3η στο G1 της Αυστρίας, ενώ κατετάγη 5η στα G2 Όπεν του Βελγίου, της Βουλγαρίας αλλά και στο Presidents Cup Europe που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Βρίσκεται στο Νο-21 της Ολυμπιακής κατάταξης με 128.46 βαθμούς και στην 12η της Παγκόσμιας με 132.90 βαθμούς. 

ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

Το 2021 συμμετείχε στη διοργάνωση που έγινε στην πόλη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023, 05:56

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button