Περιβάλλον

Ο καιρός σήμερα – Zougla

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά αναμένονται σήμερα μετά το μεσημέρι. Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τοπικά ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Επίσης, θα υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά. Υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στον Έβρο θα διατηρηθεί πολύ υψηλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-38, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 18 έως 38-40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38-40, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37-38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35-36 βαθμούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button