Οικονομία

Αφορολόγητες από σήμερα οι γονικές παροχές έως 800.000 ευρώ – Galaksias.gr

Μηδενικό φόρο θα έχουν από σήμερα γονικές παροχές και δωρεές περιουσιακών στοιχείων  έως 800.000 ευρώ ανά γονέα, από 150.000 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα.

Αντιμέτωποι όμως με μερικές «παγίδες» μπορεί να βρεθούν γονείς και παιδιά. Γονείς και συγγενείς πρώτου βαθμού μπορεί να χρειαστεί να δικαιολογήσουν το «πόθεν έσχες» για τη δωρεά χρημάτων και τα παιδιά θα έχουν το τεκμήριο διαβίωσης για τις κατοικίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή πρόσθετου φόρου με συντελεστές που φτάνουν ακόμη και το 44%.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, δωρεές και γονικές παροχές, οι οποίες συστήνονται από την 1η Οκτωβρίου 2021 θα είναι αφορολόγητες έως και 800.000 ευρώ στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Σύζυγο του κληρονομούμενου.
  • Πρόσωπο το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον κληρονομούμενο και το οποίο λύθηκε με τον θάνατο αυτού, εφόσον η συμβίωση είχε διάρκεια τουλάχιστον 2 ετών.
  • Κατιόντες πρώτου βαθμού (τέκνα από νόμιμο γάμο, τέκνα χωρίς γάμο έναντι της μητέρας, τέκνα αναγνωρισθέντα εκούσια ή δικαστικά έναντι του πατέρα, τέκνα νομιμοποιηθέντα με επιγενόμενο γάμο ή δικαστικά έναντι και των δύο γονέων).
  • Κατιόντες εξ αίματος δεύτερου βαθμού (παππούδες, εγγόνια).
  • Ανιόντες εξ αίματος πρώτου βαθμού.

Σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζεται ότι οι φοροαπαλλαγές ευνοούν τη «μεσαία τάξη», αν και όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, τα ποσά άνω των 200.000 αφορούν ένα ελάχιστο ποσοστό των Ελλήνων.

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Article inline ad #3

Article inline ad #4

Article inline ad #5

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button