Πολιτική

Αφορά όσους βγουν στη σύνταξη από 1/1/2022 επιβεβαιώνει ο Τσακλόγλου

Τις περικοπές έως και 268 ευρώ στις αναπηρικές και τις συντάξεις χηρείας επιβεβαιώνει… διαψεύδοντας ο Πάνος Τσακλόγλου. Ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε ότι η εγκύκλιος δεν έχει αναδρομική ισχύ, άρα δεν αφορά τους υφιστάμενους δικαιούχους, ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν το ποσό που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν θα θεωρηθεί ως προσωπική διαφορά, με συνέπεια να μην λάβουν ποτέ αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Οι μεγαλύτερες περικοπές συντάξεων από το 2013

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εκδόθηκε στα… μουλωχτά, την προπαραμονή Πρωτοχρονιάς 30 Δεκεμβρίου, στο εξής όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας πλήρους εθνικής σύνταξης (384 ευρώ).

Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνει έως και 268 ευρώ το μήνα, με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, να χαρακτηρίζει ως προνομιούχους όσους είναι χήροι/ες ή ανάπηροι/ες ! Πρακτικά, η κυβέρνηση έρχεται να εφαρμόσει ορθά τον νόμο Κατρούγκαλου που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 αλλά δεν υλοποίησε ποτέ. Αντί λοιπόν η ΝΔ, να καταργήσει το άρθρο του νόμου που περιλαμβάνει τις πιο σκληρές περικοπές μετά την κατάργηση των Δώρων το 2013, έρχεται τώρα να κόψει τις συντάξεις, σε μία περίοδο που ούτε μνημονιακές δεσμεύσεις υπάρχουν ούτε οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button