Οικονομία

Διπλή δόση πληρωμής τον Σεπτέμβριο για το Market Pass – Τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους

Διπλή δόση αναμένεται να λάβουν οι δικαιούχοι του Market Pass τον Σεπτέμβριο, ενώ η πλατφόρμα για τους νέους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου.

Τον Σεπτέμβριο οι παλιοί δικαιούχοι θα πάρουν δυο δόσεις μαζί του Market Pass μετά την τρίμηνη παράταση του μέτρου ανακούφισης των νοικοκυριών που αποφασίστηκε από το οικονομικό επιτελείο.

Οι παλαιοί δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση και θα ισχύσει η παλιά που είχαν κάνει. Οι νέοι δικαιούχοι θα περιμένουν να κάνουν τις αιτήσεις τους όταν ανοίξει η πλατφόρμα στα τέλη Αυγούστου.

Σημειώνεται πως περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ οι επιταγές του το Market Pass προκύπτουν από τα εισοδήματα που δηλώθηκαν για το 2022. Επομένως, θα πρέπει οι δικαιούχοι να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεών τους.

H επιδότηση του 10% καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass (από 22 έως 100 ευρώ το μήνα), με το τελικό ποσό της επιδότησης να εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι επιλέξουν τη χρήση άυλης ψηφιακής κάρτας. Αντιθέτως, όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν το 80% του ποσού.

Τον Σεπτέμβριο, εξάλλου αναμένεται να γίνει και η πληρωμή των 150 ευρώ του Youth Pass, που αφορά στους νέους που συμπληρώνουν το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους.

To άρθρο Διπλή δόση πληρωμής τον Σεπτέμβριο για το Market Pass – Τέλος Αυγούστου η πλατφόρμα για νέους δικαιούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button