Διεθνή Επικαιρότητα

Αυστρία: Ποιος είναι ο πρώην στρατιωτικός που θα διαδεχθεί τους Κουρτς – Σάλενμπεργκ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της Αυστρίας, μετά και την ανακοίνωση του κατηγορούμενου για διαφθορά και απιστίαΣεμπάστιαν Κουρτς, ότι αποχωρεί από τον στίβο της πολιτικής. Το «παιδί-θαύμα» της αυστριακής πολιτικής είχε αποχωρήσει από την καγκελαρία στις αρχές Οκτωβρίου, αφήνοντας στη θέση του στον έμπιστο συνεργάτη του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Ωστόσο ο Καρλ Νεχάμερ είναι εκείνος που θα ηγηθεί του κυβερνητικού συνασπισμού του Συντηρητικού Κόμματος (OVP) και τον Πρασίνων στην Αυστρία.

Ο 49χρονος πρώην στρατιωτικός Καρλ Νεχάμερ, διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών από τον Κουρτς στις αρχές του περασμένου έτους και αυτή ήταν η πρώτη κυβερνητική θέση που έχει αναλάβει ποτέ. Εκτός από πρώην στρατιωτικός είναι και σύμβουλος επικοινωνίας που ανέβηκε μέσα από την ιεραρχία του κόμματος για να γίνει σήμερα πρόεδρος του OVP. Αγαπά την στρατιωτική διάλεκτο και ευχήθηκε «Soldatenglueck!» (στρατιώτες καλή τύχη) στις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν πέρυσι στα αυστριακά σύνορα.

Ως υπουργός Εσωτερικών, ήταν το πρόσωπο κλειδί για την εφαρμογή των βασικών σημείων της πολιτικής του Κουρτς: σκληρή γραμμή στην μεταναστευτική πολιτική, ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και δέσμευση για την αποφυγή επανάληψης της μεταναστευτικής κρίσης της περιόδου 2015-2016 για την Ευρώπη, τότε που η Αυστρία υποδέχθηκε αιτούντες άσυλο που αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από το 1% του πληθυσμού της.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button