Οικονομία

Αυξημένο έως και 18,5% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Η ΕΣΕΕ διαψεύδει τον Άδωνι

Η εκτίμηση του κόστους για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (6-8 ατόμων) κυμαίνεται από 82,56 έως 113,90 ευρώ, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ). Πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 9,3 % έως 18,5 % σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2020, ενώ υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η αγορά των Χριστουγέννων λειτούργησε υπό καθεστώς lock down.

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα έχουν την τιμητική τους, καθώς καταγράφουν αύξηση κατά 52,2% και 60,9% αντίστοιχα. Ενδεικτικά, η κατεψυγμένη γαλοπούλα αυξήθηκε κατά 15,3%, το αρνί κατά 13,9%, οι πατάτες κατά 7,7% και οι μπύρες κατά 17,3%. Δυσθεώρητες είναι οι αυξήσεις και στα λαχανικά: το μαρούλι αυξήθηκε κατά 46,2% και οι ντομάτες κατά 16,6%.

Μόλις χθες, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απέδειξε ότι… ζει σε άλλον πλανήτη, καθώς προσπάθησε να πείσει ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις, με το επιχείρημα ότι πήγε σουπερμάρκετ και του ζήτησαν να βγει επτά σέλφι !

Διαβάστε περισσότερα:

Το τερμάτισε ο Γεωργιάδης: Ποια ακρίβεια; Πήγα σε σούπερ μάρκετ και μου ζήτησαν 7 σέλφι

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button