Οικονομία

Αυξημένες κατά 23,7% οι εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 10:45

Σε 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν στο εννεάμηνο φέτος οι εξαγωγές ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, έναντι του 1,1 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα (+23,7%), όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές ενδυμάτων «έτρεξαν» στο προαναφερόμενο διάστημα με θετικό ρυθμό 19,2% και ανήλθαν σε 700 εκατ. ευρώ, από 582 εκατ. ευρώ το πρώτο 9μηνο του 2020, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση κατά 12,8% και διαμορφώθηκαν σε 330 εκατ. ευρώ. Αυξημένες κατά 47% καταγράφηκαν στο ίδιο διάστημα οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, και ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ.

Μετά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, τα οποία ήταν κλειστά μέχρι και το πρώτο τρίμηνο φέτος λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, «ο κλάδος ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, με όλους τους οικονομικούς δείκτες να παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό ανάκαμψης», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕΕ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στο πρώτο 9μηνο φέτος και έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι, κατέγραψε άνοδο στην ένδυση κατά 15,2% και στην κλωστοϋφαντουργία κατά 10,8%.

Αυξημένες μεν, αλλά με μονοψήφιο ποσοστό, της τάξης του 9,7%, καταγράφηκαν οι εισαγωγές στη χώρα μας στο πρώτο εννεάμηνο φέτος και συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με αυτές των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο +18,8% και των ενδυμάτων στο +6,6%.

Θετικό πρόσημο 23,7% παρουσίασαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 και οι λιανικές πωλήσεις στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, αυτές των ενδυμάτων παρουσίασαν αύξηση 24,7% και ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζει ο ΣΕΠΕΕ, «οι λιανικές πωλήσεις στην εγχώρια αγορά για τους μήνες που η αγορά ήταν σε πλήρη λειτουργία παρουσιάζουν αύξηση κατά 9% έναντι του 2019 προ Covid-19».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button