Αθλητικά

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το break στα πλέι οφ της Euroleague

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός κοντράρονται για το game1 των πλέι οφ της Euroleague (22:00, Newsit.gr, Novasports 4HD), με τους Πειραιώτες να ψάχνουν το break που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης στο Final Four.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην 5η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και για πρώτη φορά από την εφαρμογή του νέου φορμάτ στην διοργάνωση, μπαίνει στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας. Η Μπρατσελόνα είναι η ομάδα που θα προσπαθήσει να ανακόψει την προσπάθειά του, για πρόκριση στο Final Four που φέτος διεξάγεται στο Βερολίνο (24-26 Μαϊου).

Η προετοιμασία των “ερυθρόλευκων” δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά. Εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει. Στο μεταξύ, με πρόβλημα θα παίξει ο Τόμας Γουόκαπ, καθώς τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση.

Απέναντί τους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, θα βρουν την 4η στην κανονική περίοδο Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Όπως το είχαν και τη σεζόν 2014-15, πάλι απέναντι στους Πειραιώτες. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά είχε μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague. Τότε, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τους Καταλανούς, με 3-1, χάρη στο απίστευτο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του Game 4, στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το break στο Game 2 στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” και είχε ταξιδέψει εκείνος στο Final Four της Μαδρίτης!

Οι Καταλανοί εμφανίζονται πανίσχυροι εντός έδρας, όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Στα 17 εντός έδρας ματς που έδωσε στην κανονική περίοδο στη Euroleague, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε μόνο δύο φορές.

Ο Ρότζερ Γκριμάου υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς σε φουλ ρυθμούς επέστρεψε και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ήταν εκτός το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο ομάδες να “διασταυρώνουν τα ξίφη τους” ξανά την Παρασκευή (26/4, 22:00), στο Game 2, στη Βαρκελώνη.

Διαιτητές του πρώτου αγώνα, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, ορίστηκαν οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβένος), Τόμισλαβ Χόρντοφ (Κροατία) και Ράιν Περάντι (Εσθονία).

Το πρόγραμμα της σειράς:

Game 1 (24/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Game 2 (26/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Game 3 (30/4, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 4 (εάν χρειαστεί 2/5, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

Game 5 (εάν χρειαστεί 8/5) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

To άρθρο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Ψάχνοντας το break στα πλέι οφ της Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button