Οικονομία

ΑΑΔΕ: Ιδρύεται το κέντρο συντονισμού των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων

Την ίδρυση κέντρου ειδικών δυνάμεων φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών, βάζει στα «σκαριά» η ΑΑΔΕ.

Με το σχέδιο δράσης της ΑΑΔΕ να δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, Η Φορολογική Διοίκηση «ξεδιπλώνει» το πλάνο της για την εντατικοποίηση των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων σε συνδυασμό με την ευρεία χρήση ψηφιακών εργαλείων και την υλοποίηση εμβληματικών έργων.

Στο πλαίσιο του στόχου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η ΑΑΔΕ προχωρά στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του ελεγκτικού πλαισίου.

Έτσι, η ΑΑΔΕ επισημαίνει πως το κέντρο συντονισμού των φορολογικών και τελωνειακών ελεγκτών θα αποτελέσει μια ειδικά σχεδιασμένη δομή η οποία θα χρησιμεύσει ως κεντρικός κόμβος συντονισμού, ενισχύοντας τη συνεργασία και την αποτελεσματικότητα μεταξύ των εξειδικευμένων ελεγκτικών δυνάμεων, επεμβαίνοντας στοχευμένα σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα Κέντρου λήψης σημάτων, που θα αξιοποιείται από την Αίθουσα Επιχειρήσεων της Εφορίας και το οποίο θα συμβάλλει στην περιστολή της φοροδιαφυγής και συνεπώς στη μείωση του φορολογικού κενού και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου

To άρθρο ΑΑΔΕ: Ιδρύεται το κέντρο συντονισμού των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button