Περιβάλλον

Λαμία: Μεγάλες ουρές για την αλλαγή ταυτότητας

Δε θα μπορούσε να λείπει η Λαμία από το κύμα ζήτησης έκδοσης νέων ταυτοτήτων παλαιού τύπου, ώστε να μη χρειαστεί από Σεπτέμβριο να προμηθευτούν τη νέα «δαιμονοποιημένη» έκδοση.

Οι ουρές που σχηματίζονται καθημερινά έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας, φτάνουν και τα 100 άτομα, όπως συνέβη και το απόγευμα της Τετάρτης 23 Αυγούστου που το Γραφείο δουλεύει σε ωράριο που εξυπηρετεί συνήθως μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από συμπολίτες μας κάποιοι εκ των οποίων πιστεύουν ότι με το συγκεκριμένο τσιπάκι θα μπορούν να παρακολουθούνται όλες τους οι κινήσεις, θεωρίες που κατά καιρούς έχουν υποστηριχτεί και από γνωστά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής.

Ο Λαμιώτης Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου πάντως σε πρόσφατη συνέντευξη του ανέφερε σε όλους τους τόνους ότι, δεν υπάρχει τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό στις νέες ταυτότητες.​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε ότι σέβεται τις ευαισθησίες και τα δικαιώματα των πολιτών, ωστόσο υπάρχει ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και τις υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα μέσα του άλλου μήνα θα είναι σε θέση να χορηγήσουν στους πολίτες τις καινούριες τους ταυτότητες.

ταυτότητα

Σημειώνουμε ότι για να αιτηθεί ένας πολίτης την επανέκδοση ταυτότητας θα πρέπει να την έχει απολέσει ή να έχει φθαρεί. Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ όπου δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών» (Β’ 1476).

Η διάρκεια ισχύος των δελτίων ταυτότητας, από την ημερομηνία έκδοσής τους, ορίζεται σε δέκα έτη, για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους ενώ σε περίπτωση κατά την οποία είναι προσωρινώς αδύνατη η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από οποιαδήποτε δάκτυλα του αιτούντος, η διάρκεια ισχύος του δελτίου ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.

ταυτότητα

Πηγή: lamiareport

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button