Οικονομία

Ασφάλεια, αυθεντικότητα, τοπικά προϊόντα στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό

«Δεν θέλουμε να ξεζουμίσουμε τη χώρα και τις δυνατότητές της και ν’ αφήσουμε αποκαΐδια σ’ ένα ή δυο χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μίλησε στη Θεσσαλονίκη για τη σημασία της αυθεντικότητας, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης: «Philoxenia» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η οποία παραμένει στη σκιά του Covid-19.

Η φετινή 36η Philoxenia είχε ως θέμα: «Τουρισμός Εμπειρίας: αναζητώντας την Αυθεντικότητα»  κι ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως και φέτος προτεραιότητα του ταξιδιώτη φέτος εξακολουθεί να είναι η ασφάλεια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σημείωσε πως πρέπει να «προσεγγίσουμε ταξιδιώτες με όλο και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», και πως η τουριστική εμπειρία «έρχεται να συνδεθεί με όλους τους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας».

Περιοδεύοντας στα περίπτερα της διεθνούς έκθεσης, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τα τοπικά προϊόντα είναι αυθεντικότητα και τουριστική εμπειρία και συνδέονται με την τοπική παραγωγή, την μεταποίηση, το εμπόριο, τους επιχειρηματίες στις τουριστικές περιοχές και τα παραδοσιακά ταβερνάκια «που θέλουμε να προστατεύουμε».

Η φιλοξενία στην Ελλάδα, πρόσθεσε, «μας κάνει να ξεχωρίζουμε από κάποιο τυποποιημένο γιγάντιο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο είναι χτισμένο στις ακτές μια άλλης μεσογειακής χώρας».

Η νέα καμπάνια του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό

Αναφερόμενος στη νέα καμπάνια που θα «τρέξει» το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ τόνισε ότι αφορά αποκλειστικά το τετράμηνο χειμερινών διακοπών «για να δούμε τις μοναδικές ομορφιές, τις νοστιμιές και τις δυνατότητες περιήγησης».

Υπογράμμισε πως όλοι οι μεγάλοι παίκτες της τουριστικής αγοράς θέλουν να έρθουν εδώ, μετά την εμπειρία του 2021 κι υπογράμμισε  ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θεωρεί πως αυτό είναι μία «παροδική τάση». Υποστήριξε ότι «στρατηγικά πρέπει να εξασφαλίσουμε και να μεγαλώσουμε την επόμενη χρονιά τη δημοφιλία της Ελλάδας, αυξάνοντας τους επισκέπτες και φωτίζοντας όλες τις περιοχές της χώρας που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι λόγω της covid-19, αλλά και της αδυναμίας άλλων μεσογειακών χωρών να «ανοίξουν τις πόρτες τους» στους ταξιδιώτες ήρθαν φέτος στην Ελλάδα. Ο υπουργός Τουρισμού υποστήριξε πως «αυτούς τους επισκέπτες δεν πρέπει να τους χάσουμε, αλλά να τους πολλαπλασιάσουμε. Θέλουμε και ποιότητα και ποσότητα στον τουρισμό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε ότι στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, συζητήθηκε με την αεροπορική εταιρεία Emirates, η πιθανότητα της αεροπορικής σύνδεσης του Ντουμπάι με τη Θεσσαλονίκη, μετά και την επιτυχία των αεροπορικών δρομολογίων Ντουμπάι – Αθήνα – Νέα Υόρκη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button