Τεχνολογία

Επτά Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για «συνεργασία» με το Ισραήλ

Επτά Παλαιστίνιοι από τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάστηκαν σήμερα (6/8) σε θάνατο δια απαγχονισμού, για «συνεργασία» με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του θύλακα που ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Το στρατοδικείο επέβαλε επίσης ποινές ισόβιας κάθειρξης με καταναγκαστική εργασία σε επτά άλλα άτομα. Η ποινή αυτή ισοδυναμεί με φυλάκιση 25 ετών στη Γάζα.

Με βάση την παλαιστινιακή νομοθεσία, οι καταδίκες σε θάνατο πρέπει να εγκριθούν από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. Όμως αφότου ανέλαβε τον έλεγχο της Γάζας η Χαμάς, το 2007, έπειτα από έναν σχεδόν εμφύλιοι πόλεμο, το κίνημα αυτό κυβερνά χωρίς να συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία εδρεύει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Τον Απρίλιο δύο άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και άλλοι 4 σε ισόβια κάθειρξη για τις ίδιες κατηγορίες. Πέρσι στη Λωρίδα της Γάζας επιβλήθηκαν τουλάχιστον 17 καταδίκες σε θάνατο.

Τα Ηνωμένα Έθνη κατήγγειλαν τον Σεπτέμβριο του 2022 την εκτέλεση πέντε Παλαιστινίων από τη Χαμάς, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για «κατάφωρη παραβίαση» των παλαιστινιακών νόμων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button