Τεχνολογία

Αρχάνες: “Αθώο” το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Τι έδειξαν οι αναλύσεις – ΗράκλειοΤα πρώτα συμπτώματα και τα πρώτα περιστατικά κατεγράφησαν πριν απο δυο εβδομάδες αρχικά από δημοτικό σχολείο της περιοχής

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης τα εκατοντάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν πάνω απο 300 άτομα να έχουν παρουσιάζει γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Τα πρώτα συμπτώματα και τα πρώτα περιστατικά έκαναν την εμφάνισή τους, πριν απο δυο εβδομάδες αρχικά από Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Ωστόσο πολύ γρήγορα, ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι άρχισαν να έχουν έντονους πόνους και να εμφανίζουν γαστρεντερίτιδα.

Κάποιοι απέδωσαν τα  κρούσματα στο νερό και στην ελλιπή χλωρίωση των δεξαμενών υδροδότησης.

Κι όμως, δεν φαίνεται να είναι τελικά “ένοχο” το νερό για τα μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις Αρχάνες αφού σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα που κοινοποιήθηκαν στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων τα δείγματα νερού που εστάλησαν για έλεγχο βγήκαν καθαρά!

 Ωστόσο οδηγίες από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης προς το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων αναφέρουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσει νέα χλωρίωση των δεξαμενών που τροφοδοτούν νερό τους οικισμούς.


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button