Οικονομία

Τουρισμός: Ενισχυμένες ταξιδιωτικές εισπράξεις και πλεόνασμα Φεβρουαρίου – «Πρωταθλητές» στις αφίξεις οι Γερμανοί

Ισχυρή άνοδο παρουσίασαν τα μεγέθη του τουρισμού στη χώρας μας τον Φεβρουάριο και στο πρώτο δίμηνο του έτους, καθώς το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 117,3 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 229,9 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024.

Επιπλέον, οι εισπράξεις που προήλθαν από τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 22,2% τον Φεβρουάριο και κατά 24,5% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024, διευρύνοντας έτσι το ταξιδιωτικό πλεόνασμα.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 26,0% το Φεβρουάριο του 2024 και κατά 20,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2024.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο, όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών από την Ευρωζώνη, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 65,5% και διαμορφώθηκαν στα 29,7 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 50,1% και διαμορφώθηκαν στα 14,1 εκατ. ευρώ.

Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 30,8% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 13,2 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,3% και διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ. Τέλος, δεν σημειώθηκαν εισπράξεις από τη Ρωσία.

To άρθρο Τουρισμός: Ενισχυμένες ταξιδιωτικές εισπράξεις και πλεόνασμα Φεβρουαρίου – «Πρωταθλητές» στις αφίξεις οι Γερμανοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button