Τεχνολογία

Από τα εγκαίνια του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στη Σάμο

Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου το κτίριο του Επίκουρου Πολιτιστικού Κέντρου στην πόλη της Σάμου, στην οδό Σαχτούρη 2.

          

 

 

Λίγα λόγια για το Επικούρειο:

Το κτίριο του παλαιού Καπνεργοστασίου, επί των οδών Σαχτούρη και Κανάρη, στο ιστορικό κέντρο της πόλεως Σάμου, παραχωρήθηκε από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για να αναπαλαιωθεί και να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως πολιτιστικό κέντρο για την συστέγαση των πολιτιστικών συλλόγων. Το έργο εντάχθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ΕΣΠΑ_2007-2013 με τίτλο «ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ» με προϋπολογισμό 5.230.000 €.

Το κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα βιομηχανικού κτιρίου της εποχής του, μικρογραφία του Δημόσιου Καπνεργοστασίου των Αθηνών, επί της οδού Λένορμαν. Η κτιριακή αποκατάσταση συμβάλλει στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς των πρώτων βιομηχανικών κτιρίων του ελλαδικού χώρου. Έγιναν σειρά ενισχύσεων, επισκευών και επεμβάσεων στην εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, με σκοπό την αποκατάσταση των εξωτερικών όψεων του κτιρίου, στην αρχική τους μορφή και την επισκευή και αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, με σκοπό την εξυπηρέτηση νέων χρήσεων, βάσει σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την λειτουργική επανένταξη του παλαιού αυτού σημαντικού κτιρίου στην ζωή της πόλης της Σάμου.

Οι κύριες επιμέρους NEEΣ XPHΣEIΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ KENTPOY είναι:

  • Αίθουσα θεάτρου και λοιπών εκδηλώσεων.
  • Eργαστήρια θεάτρου, μουσικής, χορού, ζωγραφικής, φωτογραφίας και λοιπών   πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Xώροι περιοδικών εκθέσεων.
  • Bιβλιοθήκη.
  • Aίθουσα συσκέψεων.
  • Γραφεία υποστήριξης
  • Κυλικείο.
  • Σκοτεινός θάλαμος για εμφάνιση φωτογραφιών κτλ.

 

The post Από τα εγκαίνια του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου στη Σάμο appeared first on Samos24.

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button