Πολιτική

Απροετοίμαστη και πάλι η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τρέχουν και δεν φτάνουν στην κυβέρνηση με τον ορυμαγδό των κρουσμάτων της Όμικρον που καταγράφει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Εντελώς απροετοίμαστη έως τώρα ζητά την κατάθεση εφεδρικού πλάνου εργασιών από όλα τα υπουργεία, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

Το καμπανάκι χτύπησε εδω και μέρες, αλλά όπως το συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, καθώς με την καταγραφή χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινά είναι νομοτελειακό να νοσήσει μεγάλο μέρος υπαλληλων προκαλώντας σημαντικές δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κράτους.

egrafo kyv2

Όπως αναφέρεται στην επείγουσα ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη ήδη προς όλα τα υπουργεία, «η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπινους πόρους θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου τονίζεται ότι σε περίπτωση δυσκολίας λειτουργίας των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού, θα οδηγήσουν σε μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ( πχ εξυπηρέτησης πολιτών, υπηρεσίες πρώτης γραμμής, υπηρεσίες οι ενέργειες των οποίων προσδιορίζονται από αποκλειστικές προθεσμίες κα ).

Ολόκληρο το έγγραφο του υπουργείου για «Κατάρτιση έκτακτου πλάνου υπηρεσιών στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης των συνεπειών από τη διασπορά του κορονοϊού».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button