Οικονομία

Αποσύρονται 475 χιλιάδες ηλεκτρονικά αυτοκίνητα της TESLA από την αγορά

Αναταραχή στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, 475 χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποσύρονται από την αγορά των ΗΠΑ και της Κίνας.

Το θέμα αποκάλυψαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κι οι μετοχές της γνωστής εταιρείας Tesla υποχώρησαν έως και 3% το πρωί μέσα στις μέρες της Πρωτοχρονιάς. Τελικά, ανέκαμψαν και η μετοχή ανέβηκε κοντά στα 1.088,76 δολάρια.

Το γεγονός έρχεται την ώρα, που η εταιρεία έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Αφορμή για τις αποσύρσεις στάθηκαν οι ανακοινώσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά παρουσιάζουν προβλήματα στην κάμερα όπισθεν πορείας και στο πορτμπαγκάζ, που κατά την άποψή της, αυξάνουν έτσι τον κίνδυνο σύγκρουσης. Πρόκειται για μοντέλα που κυκλοφόρησαν στην αγορά από το 2014-2021 και είναι αδιευκρίνιστο, αν ήρθαν και στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοινώθηκε κι από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή Αγοράς της Κίνας, θα υπάρξουν αποσύρσεις περίπου 200.000 οχημάτων και στην Κίνα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αν και πηγές της τονίζουν πως δεν έχουν ενημερωθεί για κάποιο πρόβλημα ή σύγκρουση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button