Πολιτική

Οι 3 υποψήφιοι βουλευτές που ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να «ξηλώσει» λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Τρίτωσαν σήμερα (19.06.2023) οι απομακρύνσεις «γαλάζιων» υποψηφίων από το Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον υποψήφιο βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία στη Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή να ανακοινώνει την απόσυρσή του από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Ο Μουσταφά Κατραντζή έγινε ο τρίτος υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία από τις εκλογές της 21ης Μαΐου μέχρι σήμερα, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να «ξηλώσει» παρά το γεγονός ότι οι δεύτερες κάλπες είναι πάρα πολύ κοντά. 

Οι πρώτες δύο περιπτώσεις ήταν εκείνες του Σπύρου Πνευματικού και του Σπήλιου Κρικέτου. Οι δύο αυτές περιπτώσεις ήταν σχεδόν όμοιες ως προς τα αίτια της απομάκρυνσής τους. Αμφότεροι έκαναν δηλώσεις που κατά τη «γαλάζια» παράταξη αντιτίθενται στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει, με τον πρόεδρό της να δρομολογεί τις εξελίξεις και να τους θέτει εκτός ψηφοδελτίων. 

Η περίπτωση του Μουσταφά Κατραντζή διαφέρει, καθώς η περίπτωσή του σχετίζεται με το πιο «καυτό» πολιτικό θέμα των ημερών, στο οποίο εμπλέκεται η Τουρκία, οι εκλογές στην Ελλάδα και η ΕΥΠ, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταδεικνύει ότι, πέραν των δυο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση ενεπλάκη και το όνομα του «γαλάζιου» υποψηφίου. 

Η Πειραιώς αντέδρασε γρήγορα, επικοινωνώντας με τον Μουσταφά Κατραντζή και ζητώντας του την απόσυρσή του από το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος τόνισε ότι αυτή είναι η διάφορα του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν προχώρησε στο «ξήλωμα» των Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ.

Όσον αφορά στην υπόθεση του Σπύρου Πνευματικού, ήταν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκείνος που μίλησε ανοιχτά για τη δήλωση του γιατρού για τους καρκινοπαθείς, η οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο κ. Πνευματικός τέθηκε εκτός εκλογικού αγώνα. 

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική ομιλία του στην Αιδηψό. 

«Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Είχε προηγηθεί ένα οργισμένο τηλεφώνημα στον υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας, από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μαρινάκη. 

Ακολούθησε η απομάκρυνση του υποψήφιου βουλευτή Ανατολικής Αττικής Σπήλιου Κρικέτου, ο οποίος μάλιστα διεγράφη και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Κρικέτος, αφού δήλωσε ότι «δεν χωράνε άλλοι μετανάστες στην Ελλάδα. Καταλαβαίνεται όλοι το γιατί. Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει», στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η χώρα μας έχει πλέον πάρα πολλούς μετανάστες, τους οποίους δεν μπορεί να τους ζήσει. Πού θα εργαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που μένουν αυτοί οι άνθρωποι;». 

Τα αντανακλαστικά της Πειραιώς ήταν γρήγορα και σε αυτήν την περίπτωση, με το κόμμα να ανακοινώνει τη «καρατόμησή» του αναφέροντας: 

«Απόψεις όπως αυτές που εξέφρασε ο Σπ. Κρικέτος, δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. εφάρμοσε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με φύλαξη των συνόρων, αλλά με προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα και δίνοντας τέλος σε κολαστήρια όπως αυτό της Μόριας. Δηλώσεις μίσους και ρατσισμού είναι εκτός του αξιακού πλαισίου της Ν.Δ.».

To άρθρο Οι 3 υποψήφιοι βουλευτές που ο Μητσοτάκης δεν δίστασε να «ξηλώσει» λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button