Υγεία

Αποσύρθηκαν rapid test από την αγορά γιατί δεν πληρούσαν τη σήμανση CE

Προσοχή συστήνουν οι αρχές στο θέμα των Rapid test για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κατόπιν καταγγελίας διενήργησε, στις 12.11.2021, στη Θεσσαλονίκη έλεγχο σε δύο υποκαταστήματα ιδιωτικής εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test), με αντικείμενο τη νομιμότητα της λειτουργίας της και των υπηρεσιών που παρέχει.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, η χρήση συγκεκριμένου ιατροτεχνολογικού προϊόντος (κιτ διαγνωστικού ελέγχου-rapid test) το οποίο δεν έφερε την ειδική σήμανση CE και ως εκ τούτου δεν πληρούσε τις απαιτήσεις συμμόρφωσης στις οδηγίες χρήσης ιατροτεχνολογικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Οδηγία 98/79/Ε.Κ.).

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές της ΕΑΔ γνωστοποίησαν άμεσα τα ευρήματα του ελέγχου (αποστολή της σκαναρισμένης εξωτερικής επιφάνειας της συσκευασίας με τις εσώκλειστες οδηγίες του συγκεκριμένου διαγνωστικού τεστ), στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, με αποτέλεσμα ο ΕΟΦ να ανακαλέσει το συγκεκριμένο προϊόν από την αγορά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο έλεγχος στη συγκεκριμένη εταιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι έλεγχοι για τη νομιμότητα διενέργειας και καταχώρισης διαγνωστικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 (rapid test) συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια στη βάση καταγγελιών αλλά και αυτεπάγγελτων ελέγχων των αρμόδιων ελεγκτικών και εποπτικών Αρχών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button