Οικονομία

Έρχεται επέκταση για το Market Pass – Αίτηση μόνο για τους νέους δικαιούχους

Νέο Market Pass ετοιμάζει η κυβέρνηση προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που συνεχίζει να καλπάζει. Ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης μίλησε για τις αλλαγές που έρχονται στο Market Pass.

Ειδικότερα, ο Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα στήριξης έχουν ορίζοντα λήξης το τέλος του έτους, και προσθέτοντας ότι η παράταση στο Market Pass, δεν μπορεί να επεκταθεί και το 2024. 

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega την Κυριακή, άφησε «ανοικτό το παράθυρο» το Market Pass να παραταθεί έως και τον Δεκέμβριο του 2023 και εξήγησε ότι αίτηση θα κάνουν μόνο οι νέοι δικαιούχοι, ενώ τα στοιχεία των παλιών θα επικαιροποιηθούν αυτόματα.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστούν τα μέτρα για όσο είναι αναγκαίο, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Όπως είναι το πλαίσιο της ΕΕ, τα μέτρα αυτά έχουν ορίζοντα λήξης έως το τέλος του έτους. Για κάποιους επόμενους μήνες έχουμε τη δυνατότητα παράτασης στο Market Pass. Δεν μπορεί όμως να επεκταθεί και το 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών.

«Το 2ο είναι να λάβουμε υπόψιν μας τις νέες αιτήσεις, υπάρχουν άνθρωποι που είχαν εισοδήματα και τώρα δεν έχουν, άλλοι που δεν είχαν εισοδήματα και τώρα έχουν. Η συζήτηση που θα κάνω με την ΑΑΔΕ και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να θεωρήσουμε ότι αυτές οι αιτήσεις έχουν γίνει και να ανοίξει το σύστημα για όσους επιπλέον θέλουν να κάνουν αίτηση. Όσοι έκαναν αίτηση, θα επικαιροποιηθούν αυτόματα τα στοιχεία. Αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να σπεύσουν στους λογιστές τους, να μην το αφήσουμε τελευταία στιγμή», πρόσθεσε.

Τέλος, αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν στα εισοδηματικά κριτήρια θα μετρήσουν οι νέες ή οι παλιές φορολογικές δηλώσεις. Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του Market Pass, είναι τα εξής: Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

To άρθρο Έρχεται επέκταση για το Market Pass – Αίτηση μόνο για τους νέους δικαιούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button