Πολιτική

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι προετοιμασμένους

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης (24.4.24).

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων που, όπως τόνισε, είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης.

«Ιερή Προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ «στους αφανείς ήρωες της πρώτης γραμμής».

«Η εμπειρία των περασμένων χρόνων μας δίνει δύναμηυ και γνώση για τη νέα αντιπυρική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει», υπογράμμισε

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

«Δεν θα πω μεγάλες κουβέντες, έχουμε κάνει ότι μπορούσαμε καλύτερο για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι να μας βρει όσον το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένους», επισήμανε ο πρωθυπουργός ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους. Είναι λίγες αυτές που γιγαντώνεται», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας πλέον έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ποινές για τους εμπρηστές και για αυτούς που από αμέλεια ευθύνονται για πυρκαγιές.

Ενώ για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» είπε πως είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

«Στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019», σχολίασε.

To άρθρο Μητσοτάκης στην παρουσίαση του «ΑΙΓΙΣ»: Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι προετοιμασμένους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button