Πολιτική

«Απαράδεκτη η επιθετικότητα της Τουρκίας» – Galaksias Portal News

«Δεν υπήρξαν ποτέ καλύτερες οι σχέσεις μας με το Ισραήλ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται και είχε συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Ναφτάλι Μπένετ αλλά και τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Ο πρωθυπουργός, για ακόμα μια φορά έστειλε μήνυμα στην Τουρκία την οποία κατηγόρησε για απαράδεκτες προκλήσεις στην Κύπρο. 

«Ξέρουμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Τους τελευταίους 18 μήνες το πιο σημαντικό μήνυμα είναι να προχωρήσουμε επιθετικά στους εμβολιασμούς και να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται. Αυτή είναι και η καλύτερη θεραπεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας». 
Για την Κλιματική Αλλαγή τόνισε ότι υπάρχει συντονισμός για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και ευχαρίστησε τους δυο ηγέτες για την βοήθεια που προσέφεραν στην Ελλάδα. 
Για την απολιγνιτοποίηση τόνισε ότι η ΕΕ έχει θέσει αισιόδοξους στόχους και «όλοι αναγνωρίζουμε ότι μέχρι να φτάσουμε σε ένα μέλλον με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το φυσικό αέριο θα παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σημαντικό να εστιάσουμε σε όλες τις υποδομές για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα ανάμεσα στις χώρες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην Τουρκία μιλώντας για «Ατυχή γεγονότα που έχουν γίνει με τις απαράδεκτες προκλήσεις στα Βαρώσια αλλά και την διαφορά προσέγγισης με την Τουρκία στην επίλυση του Κυπριακού».

«Η μοναδική βιώσιμη λύση είναι εκείνη που προβλέπουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ», επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι «Βλέπουμε μια απαράδεκτη επιθετικότητα στην ξηρά αλλά και τις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου». 
Ο πρωθυπουργός, τόνισε ακόμα ότι θα συζητηθεί και το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης στην μετά κορονοϊό εποχή και σημείωσε ότι θα γίνει συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη για την αποδοχή των πιστοποιητικών εμβολιασμού έτσι ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός. 
Τέλος, αναφερόμενος στην συζήτηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι του υπογράμμισε την σημασία της εμπλοκής των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο. 

Δείτε όλες τις δηλώσεις

To άρθρο Μητσοτάκης από το Ισραήλ: «Απαράδεκτη η επιθετικότητα της Τουρκίας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button