Ειδήσεις Ελλάδος

Απαράδεκτη διαδικασία της Περιφέρειας για προσλήψεις προσωπικού – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Η Λαική Συσπείρωση, καταγγέλλει με ανακοίνωση της την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, “για την απαράδεκτη διαδικασία να μας καλέσει το βράδυ του Σαββάτου 10/9/22, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τον χαρακτήρα της επείγουσας και δια περιφοράς, την Δευτέρα 12/9/2022, για να αποφασίσει τον προγραμματισμό 40 προσλήψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου για το 2023.

Διαδικασία απαράδεκτη για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφού μόλις την περασμένη Πέμπτη 8/9/22, έγινε δια ζώσης συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στις 31/8/22, είχε γίνει συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου θα μπορούσε να συζητηθεί και το συγκεκριμένο θέμα.

Δηλαδή καλείται η Οικονομική Επιτροπή χωρίς καμία ενημέρωση για τις ελλείψεις προσωπικού, χωρίς καμία συζήτηση για τις ανάγκες σε προσωπικό, να ψηφίσει τηλεφωνικά ή με email για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα!

Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, για να χρησιμοποιεί τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές και μάλιστα κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια. Η πρακτική της αυτή, δείχνει ότι δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για τόσο σοβαρά θέματα, αλλά και την στοίχισή της με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με βάση τις μεγάλες ανάγκες, αλλά προωθεί συστηματικά την προσωρινή απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και συμβάσεις έργου.

Η Λαική Συσπείρωση δεν θα νομιμοποιήσει αυτήν την απαράδεκτη τακτική της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας και ΑΠΕΧΕΙ από την επείγουσα και δια περιφοράς συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 12/9/22.

Το πρόβλημα των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι πολύ μεγάλο και υφίσταται εδώ και χρόνια, επομένως η περιφερειακή αρχή έπρεπε να το είχε φέρει για συζήτηση εδώ και καιρό, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η Λαική Συσπείρωση.

Θεωρούμε ότι πρέπει να αναβληθεί η δια περιφοράς συνεδρίαση και η περιφερειακή αρχή να φέρει σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέμα που να αφορά ποιες ελλείψεις υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό για κάθε υπηρεσία και με βάση αυτές να παρθεί απόφαση να διεκδικηθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που χρειάζονται.

Η θέση μας είναι να καλυφθούν όλα τα κενά που υπάρχουν, με άμεσες προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού και όχι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button