Αθλητικά

«Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτή»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το “παρών” στα εγκαίνια του Μουσείου Ιστορίας στην OPAP Arena και μίλησε για την ΑΕΚ και όσα σημαίνει αυτή η ομάδα, που συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.

Παρουσία και του Θωμά Μαύρου, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε λόγο για τη “μεγαλειώδη κληρονομιά” της ΑΕΚ και προανήγγειλε τα δύο μεταλλικά αγάλματα, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου, στο Μουσείο Ιστορίας της OPAP Arena.

Οι δηλώσεις του Μελισσανίδη

“Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας, αγαπητοί επισκέπτες, σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά στα εγκαίνια του μουσείου ιστορίας της ΑΕΚ, σε μια σπουδαία στιγμή για όλους μας, η οποία συμπίμπτει με τη συμπλήρωση 100 χρόνων ένδοξης διαδρομής του συλλόγου μας.

Από σήμερα αρχίζουμε ένα ταξίδι στο χρόνο. Ανακαλύπτουμε και θυμόμαστε τα ορόσημα της ιστορίας μας και τους θριάμβους που καθόρισαν τη λαμπρή πορεία της ομάδας μας, εκπληρώνοντας έτσι ένα ακόμα ιστορικό μας χρέος.

Μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια η πίστη και ο αγώνας είναι αξίες μας. Όλοι αγαπούν τις ομάδες τους αλλά εμείς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τη δική μας. Η ΑΕΚ είναι η μοίρα μας, η ζωή και η ιστορία μας.

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε πως το φως της λαμπάδας που άναψαν ο πρόσφυγες θα καίει για πάντα και στα τρία αυτά μεγάλα έργα: και στο γήπεδό μας και στο μουσείο προσφυγικού ελληνισμού και σε αυτό το μουσείο που είναι το σπίτι όπου φυλάμε τους ζωντανούς, για εμάς, θρύλους της ΑΕΚ.

Κάθε έκθεμα του μουσείου, κάθε ιστορικό κειμήλιο, κάθε μορφή της ΑΕΚ που θα αντικρίσετε, αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής και μπαίνει βαθιά μέσα στην καρδιά και την ψυχή του συλλόγου μας.

Γιατί αντανακλά την ταυτότητα, τις ιδέες και τις αρχές που καθοδήγησαν την ΑΕΚ επί έναν αιώνα και την κράτησαν όρθια σε δύσκολους καιρούς.

Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο το παρελθόν μας, αγκαλιάζουμε και το μέλλον μας, καθώς μέσα από το μουσείο μας θα διατηρηθεί και θα αναδειχθεί η πολύτιμη κληρονομιά μας και θα γεννηθούν νέες γενιές ΑΕΚτζήδων.

Στους νέους μας άλλωστε προσβλέπουμε και ελπίζουμε το μουσείο της ΑΕΚ να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, εκπαίδευσης και υπερηφάνειας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να κάνω μία ξεχωριστή αναφορά για να ευχαριστήσω θερμά τον Γεράσιμο Γασπαρινάτο για τη σημαντική συμβολή του στη δημιουργία του μουσείου μας.

Χωρίς αυτόν τον θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της ΑΕΚ ίσως να μη μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο όπως αξίζει στην ιστορία μας.

Ο Γεράσιμος θα συνεχίσει να βρίσκεται εδώ και να στηρίζει την προσπάθεια. Από σήμερα θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει τη γενική διεύθυνση του μουσείου μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Ηλία Παπαγεωργίου για όλη αυτή την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ως διοίκηση κάναμε όλα όσα υποσχεθήκαμε: γήπεδο, δεύτερο γήπεδο για τους νέους μας, προπονητικό κέντρο και δύο φωτεινά μουσεία.

Λαμπρές κοιτίδες αθλητισμού και πολιτισμού. Όλα με όραμα, αγάπη, πείσμα αλλά κυρίως νοικοκυροσύνη. Σε λίγο έρχονται και τα δύο μεταλλικά αγάλματα, του Κώστα Νεστορίδη και του Μίμη Παπαϊωάννου που θα τοποθετηθούν απέναντι από την πύλη των επισήμων, δεξιά και αριστερά από τη λίμνη με τους καταρράκτες.

Έτσι κλείνουμε πια όλο τον κύκλο του κέντρου αθλητισμού, μνήμης και πολιτισμού “Αγιά Σοφιά”. Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και σας καλούμε να περπατήσουμε μαζί στους δρόμους της ιστορίας της ΑΕΚ τιμώντας τη μεγαλειώδη κληρονομιά της. Ευχαριστώ”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button