Πολιτική

Ανεβάζουν στροφές οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ – Galaksias Portal News

Κάλεσμα για ειρηνική επανάσταση απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο συνυποψήφιός του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην αξία της σοσιαλδημοκρατίας και τόνισε ότι το κόμμα μπορεί ν΄ ανακάμψει.

Ο αγώνας για το χρίσμα του αρχηγού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση κι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ περιοδεύουν ως την τελική ευθεία. Ο Γιώργος Παπανδρέου κι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησαν να προσεγγίσουν το υπάρχον κεντρώο κοινό κι εν μέρει να επαναπατρίσουν τους ψηφοφόρους, που αναζήτησαν αλλού πολιτική στέγη.

Ο κ. Παπανδρέου περιόδευσε στη Θράκη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι στην Αλεξανδρούπολη «είναι ιδιαίτερα αισθητή η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας. Νιώθετε τις απειλές αλλά και τις ευκαιρίες.  Έχετε δει, που μπορεί να οδηγήσει η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας σ’ αυτή τη ρευστή εποχή, όπου χρησιμοποιούνται και υβριδικές μορφές πολέμου».

«Έχει σημασία να έχουμε ισχυρή άμυνα. Μια ισχυρή δύναμη αποτροπής που να ανοίγει το δρόμο στη διπλωματία. Γιατί οι διαρκείς εντάσεις και μια κούρσα εξοπλισμών χωρίς τέλος, δεν συμφέρουν κανένα.  Δεν είναι εύκολη η οδός της διπλωματίας», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός κι υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «χρειάζεται βούληση από όλες τις πλευρές. Όμως, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, είναι η μόνη κατεύθυνση που συμφέρει τους λαούς. Τους λαούς που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα καθημερινής επιβίωσης, υγειονομικών κρίσεων, καταστροφής του περιβάλλοντος».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην βαλκανική διάσταση της πολιτικής. «Η Ελλάδα έχει ρόλο κι ευθύνη για όσα γίνονται στη γειτονιά μας. Στο πλαίσιο και του Συμβουλίου της Ευρώπης έχω πάρει πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ένταξη των Βαλκανίων. Να ολοκληρωθεί η ατζέντα που εμείς ξεκινήσαμε στη Θεσσαλονίκη το 2003».

Τόνισε μάλιστα, πως «ήδη οι καθυστερήσεις έχουν φέρει αποσταθεροποίηση.  Είναι επικίνδυνο. Επικίνδυνο και για τη χώρα μας.  Δεν πρέπει να μείνουμε παθητικοί θεατές. Πρέπει να έχουμε δυναμική παρουσία στην Ευρώπη».  «Επιδιώκουμε μία επανάσταση ειρηνική, δημοκρατική, ανθρωποκεντρική. Που να έχει όφελος για όλους τους πολίτες.  Που να την αισθανθούν στην καθημερινή τους ζωή», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να παίξει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο

«Αυτό το κόμμα, το ιστορικό κόμμα που τα χρόνια της κρίσης απομειώθηκε, έχασε δυνάμεις, όπως και άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, μπορεί να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο; Εγώ λέω ό,τι μπορεί».

Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα σε ανοικτή συγκέντρωση στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όπως και άλλα κόμματα στην Ευρώπη, σοσιαλδημοκρατικά, σοσιαλιστικά, έφτασαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά αλλά σιγά – σιγά ανατάχθηκαν. Γιατί; Διότι δεν έκαναν συμβιβασμούς. Ενώθηκαν, αγωνίστηκαν, επικαιροποίησαν τις αξίες τους στη νέα εποχή έγιναν σύγχρονα αλλά έγιναν και χρήσιμα», υποστήριξε ο Κρητικός, υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως εμείς πρέπει να έχουμε πυξίδα για το μέλλον, να είμαστε ένα πολύ χρήσιμο κόμμα για τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους Έλληνες, αυτούς που οι σημερινές κοινωνικές ανισότητες οδηγούν στο περιθώριο. Ακόμα ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε:

«Τα νέα παιδιά τα οποία φεύγουν από την πατρίδα μας, γιατί δεν βρίσκουν καλές δουλειές, τους αγρότες, που βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνεται ραγδαία, τους συνταξιούχους που φοβούνται ότι η δημογραφική κρίση του μέλλοντος, θα απομειώσει περαιτέρω τις συντάξεις τους». Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ακόμη, πως «για την Ελλάδα των πολλαπλών κρίσεων, για την Ευρώπη των πολλαπλών κρίσεων, η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη εκτός από την σοσιαλδημοκρατία…».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button