Τεχνολογία

Αναμένεται αύξηση 5,3% στις παγκόσμιες πωλήσεις κινητής για το 2021 – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, 20:15

Η εταιρεία αναλύσεων, IDC, προέβλεψε ότι οι παγκόσμιες αποστολές των smartphones το 2021 θα αυξηθούν κατά 5,3% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 1,4 δισεκατομμύρια μονάδες, το οποίο θα επιτευχθεί, όπως λένε, βάσει της ικανότητας της βιομηχανίας να ξεπερνά την παρατεταμένη έλλειψη εξαρτημάτων, αλλά και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τα logistics.

 

Η IDC έκρινε ότι οι αποστολές συσκευών 5G θα είναι 117% υψηλότερες, με τις αντίστοιχες 4G να μειώνονται κατά 22,5%. Η Κίνα ήταν η μόνη χώρα, για την οποία δεν προβλέπει ανάπτυξη η εταιρεία, καθώς αναμένουν μειωμένη ζήτηση τόσο για το 2021, όσο και για το 2022.

 

Η IDC σημειώνει έντονη ζήτηση σε όλες τις άλλες περιοχές και αναμένει ότι αυτή θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας «υγιή μακροπρόθεσμη ανάπτυξη».


Παρά τις προβλέψεις αυτές, η εταιρεία εξήγησε ότι μείωσε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη μέσα στο 2021 και το 2022 από 7,4% και 3,4%, αντίστοιχα, σε 5,3% και 3%. Ανέφεραν ότι οι αποστολές του τρίτου τριμήνου είχαν μειωθεί σχεδόν κατά τον διπλάσιο ρυθμό από τον αναμενόμενο και προέβλεψε μονοψήφια πτώση σε όλες τις περιοχές κατά την τρέχουσα περίοδο.

 

Η Nabila Popal, επικεφαλής των ερευνών της IDC Mobility and Consumer Device Trackers, δήλωσε ότι η παγκόσμια έλλειψη chip έχει επηρεάσει τις 4G συσκευές 4G περισσότερο απ’ ότι τις 5G, κάτι που πιστεύει ότι θα επιταχύνει τη μετάβαση σε συσκευές επόμενης γενιάς.

 

Η εταιρεία προέβλεψε «ένα μέτριο, αλλά υγιές» 3,5% σε αύξηση από το 2023, λόγω της περιορισμένης ζήτησης, της μείωσης των μέσων τιμών πώλησης και της μετάβασης από feature phones σε smartphones.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button