Πολιτική

Νίσυρος: Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα του 10χρονου θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης από αρχαιοφύλακα

Στην Νίσυρο βρέθηκε σήμερα (24.04.2024) ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας στα νησιά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα του ανήλικου ο οποίος φέρεται να δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον αρχαιοφύλακα του Μουσείου της Νισύρου, θέμα για το οποίο ξέσπασε πολιτική κόντρα.

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει πως ο πατέρα κινδύνευσε να απελαθεί όταν κατήγγειλε την παρενόχληση, επειδή δεν είχα χαρτιά, ωστόσο υπήρξε ξεσηκωμός των κατοίκων του νησιού.

Επίσης ανέφερε πως εθελοντές ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνδράμουν στην ψυχολογική υποστήριξη του 10χρονου παιδιού.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Υπενθυμίζεται ότι ο αλλοδαπός γονέας μετέβη στην Κω προκειμένου να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση του 10χρονου παιδιού του από κάτοικο της Νισύρου, και επειδή δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα, συνελήφθη και κινδύνευσε να απελαθεί, αν και εργάζεται εδώ και επτά χρόνια στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.»

Σήμερα στη Νίσυρο αναζήτησα και συνάντησα τον Σαϊμίρ. Έναν βιοπαλαιστή πατέρα που από τα άγρια χαράματα έως αργά το βράδυ εργάζεται για να συντηρήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα δυο του παιδιά.

Ο Σαϊμίρ, ο γιος του, ύψωσαν ανάστημα και κατήγγειλαν ένα -όπως φαίνεται- κατ’ εξακολούθηση έγκλημα.

Οφείλουμε να σταθούμε στο πλάι τους. Η κοινωνία της Νισύρου το απέδειξε στην πράξη.

Οφείλει και η πολιτεία να παράσχει ψυχολογική υποστήριξη στους καταγγέλοντες, αλλά και να τους προστατεύσει νομικά.

Στο πρώτο σκέλος, ήδη εθελοντές ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συνδράμουν. Το δεύτερο είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, στεκόμαστε πλάι στο δίκιο. Σθεναρά».

To άρθρο Νίσυρος: Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον πατέρα του 10χρονου θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης από αρχαιοφύλακα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button