Πολιτική

Αναθέσεις 2 εκατ. ευρώ στα… μουλωχτά για μάσκες και γάντια στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Την παράκαμψη της «Διαύγειας» μέσω του ΕΣΠΑ μεθόδευσε η κυβέρνηση, ώστε να κάνει απευθείας αναθέσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η διαδικασία αφορά προμήθεια και παροχή προστατευτικών μασκών, γαντιών κ.λπ. στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και σε ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι ο κατάλογος των ωφελούμενων Μονάδων δεν ανακοινώθηκε ποτέ, η δε διαδικασία προμήθειας δεν ανατέθηκε στα Κέντρα, αλλά διεκπεραιώθηκε κεντρικά μέσω της Επιτελικής Δομής, με τη διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, κατά παρέκκλιση της πάγιας νομοθεσίας περί δημοσίων έργων και προμηθειών, πάλι υπό τη δικαιολογία των έκτακτων αναγκών λόγω covid.

Στην ερώτηση που υπογράφουν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, καλούνται οι υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης να απαντήσουν:

  1. Πόσες εταιρείες έδωσαν προσφορά στη διαπραγμάτευση για την προμήθεια των 2 εκ., πόσες και ποιές επελέγησαν

2. Ποιος είναι ο κατάλογος των ΜΦΗ, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα όπου χορηγούνται τα υλικά

3. Σε πόσες και ποιες ιδιωτικές ΜΦΗ έχουν διανεμηθεί από τα ΚΚΠΠ  τα παραληφθέντα είδη που βρίσκονται στις αποθήκες τους και

4. Αν έχουν λάβει όλα τα ιδρύματα των ΚΚΠΠ το υλικό που τους αναλογεί

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button