Πολιτική

Αναβάλλεται το 2ο μέρος του συνεδρίου του ΜέΡΑ25 για τον Μάιο λόγω πανδημίας

Την αναβολή του 2ου μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 (που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 20 ως 23 Ιανουαρίου), αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή του Μετώπου, που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα. «Το κόμμα έχει αποκτήσει πια ένα σαφές, διακριτό πολιτικό στίγμα», ήταν, εξάλλου, το μήνυμα, που έστειλε κατά την ομιλία του ο γραμματέας Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναλυτικά, όπως έγινε γνωστό από σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν την απρόβλεπτη αλλά σοβαρή εξέλιξη της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού λόγω της νέας μετάλλαξης “Όμικρον” το β’ μέρος του Συνεδρίου αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 12 με 15 Μαΐου του 2022».

Στην εισήγησή του εξάλλου προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης εκτίμησε πως το 2022 θα είναι μια καλή χρονιά για το ΜέΡΑ25. Επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας ότι «ο λόγος του ΜέΡΑ25 επιβεβαιώνεται καθημερινά στις συνειδήσεις των ανθρώπων και το κόμμα έχει αποκτήσει πια ένα σαφές, διακριτό πολιτικό στίγμα».

Σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, «το α’ μέρος του Συνεδρίου μας το περασμένο καλοκαίρι στη Δραπετσώνα, βοήθησε πολύ την πορεία και τη συγκρότηση του κόμματος μας. Σήμερα δυστυχώς, υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες της πανδημίας, είμαστε αναγκασμένοι ν’ αναβάλουμε το β’ μέρος του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας. Στο χρονικό αυτό περιθώριο, όμως, που δημιουργείται μέχρι τα μέσα Μαΐου, πρέπει να κάνουμε εκτεταμένη δουλειά στη βάση», ζήτησε και πρόσθεσε: «Πρέπει στη διάρκεια αυτή να ενταθεί η κομματική δουλειά μας για το ιδεολογικό μας στίγμα του κόμματος μας και τη συνολική, μακροπρόθεσμη στρατηγική μας».

Κατά το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 θα συνεδριάσει εκ νέου το επόμενο διάστημα έπειτα από εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος για την εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας κι ιδιαίτερα για τα ζητήματα της πανδημίας και της ακρίβειας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button