Υγεία

Αλλάζει η προκήρυξη Γκάγκα για την πρόσληψη 126 διευθυντών ΕΣΥ

Μετά την «βροχή εξωδίκων» από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την πρόσφατη απόσυρση της εγκυκλίου για τις «εφημερίες Τομέα», η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναγκάζεται να τροποποιήσει την προκήρυξη για την πρόσληψη 126 Διευθυντών ΕΣΥ, η οποία έγινε εν μέσω εκλογών και χαρακτηρίστηκε από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ως «ρουσφετολογική» και «παράνομη».

Ως ημερομηνία «υποβολής υποψηφιοτήτων» μάλιστα, ορίστηκε το χρονικό διάστημα 15 ως 24 Μαΐου 2023, δηλαδή ακριβώς μέσα στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου.

Σύσσωμοι οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ) εξέδωσαν ανακοινώσεις και απέστειλαν εξώδικο στην Μ. Γκάγκα, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν τραγική υποστελέχωση λόγω της πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω της καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών».

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων -όπως προβλέπει η προκήρυξη για την πρόσληψη 126 συντονιστών διευθυντών του ΕΣΥ ώστε να καλυφθούν αντίστοιχα κενά στο ΕΣΥ- θα μεταφερθεί στις 30 Ιουνίου, δηλαδή μετά τις πρώτες εκλογές.

Της Γιάννας Σουλάκη/ Πηγή: iatropedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button