Πολιτική

Μας ζητήθηκε αλλά δεν θα παραδώσουμε S-300 ή Patriot στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τέλος στις φήμες για παράδοση S-300 ή Patriot στην Ουκρανία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως αν και ζητήθηκε, η χώρα μας δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε S-300, ούτε Patriot στην Ουκρανία

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία ούτε S-300 ούτε Patriot. Μας ζητήθηκε και εξηγήσαμε γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Να το εξηγήσω και λίγο πιο αναλυτικά: η Ελλάδα έχει στηρίξει την Ουκρανία ποικιλοτρόπως, με αμυντικό υλικό. Έχουμε πει όμως από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπορούμε να διαθέσουμε οπλικά συστήματα τα οποία είναι κρίσιμα για την αποτρεπτική μας δυνατότητα.

Έχουμε πλεονάζον υλικό με το οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία, το έχουμε κάνει και θεωρώ ότι είναι η σωστή επιλογή. Και, στον βαθμό που μπορούμε να βρίσκουμε τέτοιο υλικό, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Τα συστήματα, όμως, αεράμυνας στα οποία αναφερθήκατε, είναι κρίσιμα συστήματα για την προστασία του ελληνικού εναέριου χώρου και δεν πρόκειται να παραχωρηθούν στην Ουκρανία» κατέληξε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button