Οικονομία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) να συμμετέχει στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία της Πρωτομαγιάς και έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα την Τετάρτη.

Ειδικότερα, η απεργία της Πρωτομαγιάς που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (1.5.2024), και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών επισήμανε: «Οι Ναυτεργάτες για άλλη μια φορά αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των Εργαζομένων στην Χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Η ΠΝΟ ζητεί την απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών, την εξάλειψη της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων.

Επισημαίνει επίσης ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί φραγμός στη συνεχή παραβίαση των νόμιμων ωραρίων και ορίων απασχόλησης των Ναυτικών, να καταργηθούν άμεσα οι μειωμένες οργανικές συνθέσεις και να καθιερωθούν νέες που να ανταποκρίνονται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες.

Επίσης κρίνει ως επιβεβλημένη και άμεση την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button