Οικονομία

Σε ισχύ από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ από σήμερα (24.4.2024) έως και το Μεγάλο Σάββατο (4.5.2024) θα είναι διαθέσιμο στα σούπερ μάρκετ το «Kαλάθι του Πάσχα». Περιλαμβάνει αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το μέτρο εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, λειτουργώντας συμπληρωματικά με το «Καλάθι του Νοικοκυριού», προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές σε προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση. Σε αυτό, εντάσσονται 4 κατηγορίες τροφίμων τα οποία γεμίζουν το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών: αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα.

Στόχος η τιμή του οβελία να διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα, στα 10 ευρώ το κιλό. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ΙΕΛΚΑ σχετικά με τις δαπάνες και τις συνήθειες των καταναλωτών το φετινό Πάσχα, εκτιμάται πως μεσοσταθμικά η φετινή δαπάνη ανά νοικοκυριό θα ανέλθει σε 190 ευρώ εκ των οποίων τα 120 ευρώ για είδη παντοπωλείου και 70 ευρώ για άλλα είδη, όπως δώρα.

Παράλληλα, το ΙΝΚΑ υπολόγισε ότι το τραπέζι του Πάσχα (το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα) για 6 με 8 άτομα, θα κοστίσει φέτος 355,88 ευρώ, αυξημένο κατά 6% σε σχέση με πέρσι.

Εορταστικό ωράριο από αύριο

Το εορταστικό ωράριο ξεκινάει από αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου με τα καταστήματα να λειτουργούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00. Την Κυριακή 28 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα του συλλόγου προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωράριο που προτείνεται είναι συνεχές 9:00 το πρωί με 9:00 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1:00 το μεσημέρι μέχρι τις 7:00 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button