Πολιτική

«Αδιανόητο η Τουρκία να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη» – Galaksias Portal News

Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου, η οποία τον είχε συνεχάρη για την εκλογή του, ωστόσο η ημίωρη συνάντηση δεν ήταν μόνον εθιμοτυπική, αλλά είχε κι ουσιαστικό περιεχόμενο.

Αφού τελείωσε η συνάντηση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πώς συζήτησε με την κυρία Σακελλαροπούλου για την προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη, ως μια παράταξη της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, με ένα σύγχρονο πρόγραμμα που θα απαντά στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

Επίσης, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη πρωτοβουλία του να θέσει στη χθεσινή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θέμα εμπάργκο όπλων προς τη Τουρκία. «Είναι αδιανόητο μία χώρα, η οποία καταπατά κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών ευρωπαϊκών χωρών, αλλά είναι και ένας παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή από τον Νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή, να εξοπλίζεται από ευρωπαϊκά κράτη», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προσέθεσε πώς ανέφερε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει μία συνεννόηση και μία σύνθεση απόψεων για μεγάλα θέματα που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια. «Είναι κρίσιμο όλα τα κόμματα σε αυτή την περίοδο να σκεφτούν ότι η σταθερότητα της περιοχής είναι πάρα πολύ κρίσιμη», σημείωσε.

Τέλος, είπε πως συζήτησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας «το μεγάλο στοίχημα του Ταμείου Ανάκαμψης που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό πώς η χώρα μας θα αντιμετωπίσει τις νέες ανισότητες, την ενεργειακή κρίση και τις παρενέργειες της πανδημίας». «Πρέπει αυτά τα χρήματα να αξιοποιηθούν σωστά, με αξιοκρατία και διαφάνεια», τόνισε ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button