Οικονομία

ΑΔΕΔΥ κατά Χατζηδάκη: Απέτυχε και αυτός

Τη σκυτάλη των αντιδράσεων κατά του Υπουργού Εργασίας πήρε η ΑΔΕΔΥ μετά την απαράδεκτη απόφαση να ανακαλέσει όλες τις άδειες των 7.500 υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών, δήθεν για να βγάζουν συντάξεις.

Έχοντας αποτύχει οικτρά σε όλες τις πρωτοβουλίες που έλαβε για τη μείωση των 300 χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ο κ. Χατζηδάκης «έκοψε» την τελευταία στιγμή τις άδειες του προσωπικού σε μία ανούσια και εκδικητική απόφαση.

«Το άκρον-άωτον, όμως, του λαϊκισμού του κ. Χατζηδάκη ήταν η ανακοίνωση της 17ης του Δεκέμβρη για αναστολή των αδειών του προσωπικού του ΕΦΚΑ κατά τις ημέρες των εορτών. Τι κι αν οι υπάλληλοι είχαν κάνει, ως εργαζόμενοι κι αυτοί, τον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Τι κι αν τους χρωστούν τις άδειες από το 2020. Ο κ. Χατζηδάκης τους ρίχνει βορά στον κοινωνικό αυτοματισμό. Προσπαθεί να πείσει την ελληνική κοινωνία, δηλαδή, ότι σε 10 εργάσιμες μέρες, στην περίοδο των εορτών, θα μειωθεί κατά πολύ το στοκ των 300.000 εκκρεμών συντάξεων και γι’ αυτό χρειάζεται η αναστολή των αδειών του προσωπικού. Πρόκειται περί λαϊκισμού αισχίστου είδους», σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε έκπληκτος για τις αντιδράσεις, συγκρίνοντας τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ με… τους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button