Πολιτική

Αγρίεψε με την έρευνα του Τσιόδρα ο Πολάκης – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 21:35

«Αποφάσισα αντί για ανάρτηση να γράψω αυτό το βίντεο γιατί δυστυχώς, αυτό που διαπιστώσαμε από χθες το βράδυ είναι ό,τι πιο τρομακτικό έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας» ανέφερε σε βίντεο που ανάρτησε στο facebook ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή την μελέτη-κόλαφος του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα -την οποία η κυβέρνηση είχε στα χέρια της από τον Μάιο- που ανέφερε ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα.

Μάλιστα η μελέτη δείχνει πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε πει από το βήμα της Βουλής πριν δυο εβδομάδες ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για μεγαλύτερη θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ.

Δείτε το βίντεο:

 

«Συγκεκριμένα, χθες βράδυ ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Λύτρας έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από μια μελέτη την οποία έκαναν για τους θανάτους στην πανδημία και το επίπεδο αντιμετώπισης των ασθενών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το χρονικό διάστημα από μία Σεπτεμβρίου του 2020 μέχρι τις 6 Μαΐου του 2021. Και μάλιστα είπαν ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης τα είχαν δώσει στο υπουργείο Υγείας και στον πρωθυπουργό προκειμένου να προσαρμόσουν την τακτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι λένε λοιπόν τα στοιχεία που μας είπαν οι δύο μελετητές που εμπιστεύεται η κυβέρνηση ως σοφούς επιστήμονες; Ότι, εκείνη την περίοδο από 1ης Σεπτεμβρίου του ΄20 μέχρι 6 Μαΐου του 2021, διασωληνώθηκαν 6.280 ασθενείς από τους οποίους πέθαναν οι 3.988. Και όπως αποδεικνύουν με μια σειρά από στοιχεία, που έχουν να κάνουν με το βαθμό πίεσης του ΕΣΥ, το που νοσηλεύτηκαν στην Αττική ή στην επαρχεία, εντός ή εκτός ΜΕΘ, λένε και αποδεικνύουν, ότι τουλάχιστον 1535 ασθενείς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί, από τους 3.988 που πέθαναν. Αυτό το εντυπωσιακό στοιχείο το είχε ο κ. Μητσοτάκης στα χέρια του και τόλμησε ως συνειδητός ψεύτης γιατί δεν ήταν άσχετος όπως τον φώναξα τότε αλλά συνειδητός ψεύτης, τόλμησε να μας πει από το βήμα της Βουλής μάλιστα, να του φέρουμε μελέτη που να δείχνει ότι εντός και εκτός ΜΕΘ είναι διαφορετικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.»

«Όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που βγαίνει από αυτή τη μελέτη και αποδεικνύεται από αυτή τη μελέτη – δυστυχώς δεν έχει ειπωθεί μέχρι στιγμής και θα το πω εγώ τώρα – το χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο από 1η Σεπτ. 2020 μέχρι 6 Μαΐου 2021 ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνέβηκαν στη χώρα μας εκείνο το διάστημα λόγω της πανδημίας ήταν όπως αποδεικνύεται από τα ημερήσια δελτία του ΕΟΔΥ, ήταν 10.576. Οι εκλεκτοί συνάδελφοι μας είπαν ότι από τους 6.282 πέθαναν οι 3.988, άρα οι 6.588 που πέθαναν; Δεν διασωληνώθηκαν καν. Πέθαναν είτε στα σπίτια τους, είτε στα ΤΕΠ μόλις έφτασαν καθυστερημένα, είτε σε μια κλινική Covid χωρίς καν να διασωληνωθούν. Δηλαδή σε 6.600 ανθρώπους, εκείνη την περίοδο που μιλάμε, (…) δεν δόθηκε καν η δυνατότητα να παλέψουν για τη ζωή τους λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Και συμπληρώνει:

«Αν δε αυτό το αναγάγουμε στον σημερινό αριθμό θανάτων, τους 19.500 νεκρούς, αυτό σημαίνει ότι 12.500 συνάνθρωποί μας πέθαναν χωρίς να πάρουν τη βοήθεια που θα μπορούσε να τους προσφερθεί. Αυτό είναι το πιο τρομακτικό συμπέρασμα που βγαίνει από δύο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας. Αυτό, αν είχαμε μια αμερόληπτη δημοσιογραφία, αυτό θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και όχι τα γλέντια στη Μύκονο ή όποιες άλλες ιστορίες βγάζουν για να καλύψουν αυτό το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια». Και καταλήγει:

«Αυτοί οι άνθρωποι που πέθαναν δεν έχουν συγγενείς, δεν έχουν πατέρες, δεν έχουν αδελφούς, δεν έχουν ανιψιούς; Γιατί τα ΜΜΕ δεν ρωτάνε που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι; Μιλάμε για 6,5 χιλιάδες ανθρώπους, 6.600 (…) οι οποίοι δεν διασωληνώθηκαν καν. Είναι τρομερό το νούμερο. Εγώ για άλλη μια φορά κάνω δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση. Πρώτον, να μαζικοποιήσει τη χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι ο μόνος τρόπος αυτές τις μέρες που μιλάμε για να μειωθούν οι θάνατοι. Να παραγγείλουν και άλλες δόσεις. Να φτιάξουν κρεβάτια ΜΕΘ εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το κατάλληλο προσωπικό. Δεν αντέχουμε ως κοινωνία 130 θανάτους την ημέρα και την ίδια στιγμή σε μία πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας τα ΜΜΕ να μας μιλάνε για θεόσταλτη κυβέρνηση η οποία μας έσωσε από την πανδημία που αυτή τη στιγμή δυστυχώς η χώρα μας σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button